Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Vonalhúzás után: töretlen az érdeklődés a kecskeméti üzleti képzések iránt

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mint közismert, a tavalyi évhez képest az idei felvételi eljárásban húszezerrel kevesebb középiskolás jelentkezett a hazai felsőoktatási intézményekbe, ami még néhány nagynevű egyetem esetében is 10-20 %-os visszaesést jelentett. Keveseket került el ez a kedvezőtlen tendencia: közéjük tartozik a kecskeméti Gazdaságtudományi Kar is, melynek szakjai iránt a ma nyilvánosságra hozott adatok szerint nem csökkent az érdeklődés - az üzleti képzések terén az intézmény megőrizte régiós vezető pozícióját.


A Neumann János Egyetem kecskeméti Gazdaságtudományi Karára jelentkezők száma nagyságrendileg a tavalyi szinten maradt: várhatóan 2020 őszén is több mint kétszáz felvételiző kezdheti meg tanulmányait a karon, az államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatók száma a tavalyi évhez képest pedig megduplázódott. A 2018-ban indult kecskeméti gazdasági kar sikere nagy valószínűséggel a tudatos építkezésnek, az oktatási portfólió folyamatos és ésszerű bővítésének, a képzések magas színvonalának, a kiváló hallgatóknak és az új, Kecskeméti Campus által biztosított egyedülálló képzési helyszínnek köszönhető.

Kecskeméten ma a legjobb, biztos karrier-lehetőséget, magas induló fizetést kínáló üzleti-gazdasági alapszakok mindegyike választható, a mesterképzésben a kecskeméti MBA szak országosan is a legnépszerűbbek közé tartozik. A hallgatók és családok anyagi terheit a kar speciális ösztöndíj programja és a tanulás mellett is biztos pénzkeresetet garantáló duális képzésbe való bekapcsolódás lehetősége segíti. A kecskeméti GTK 2020 augusztus 9-ig, a pótfelvételi eljárás keretében még tud fogadni hallgatókat - a részletekről a Pótfelvételi 2020 oldalunkon lehet tájékozódni.