Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Ütemesen haladnak a TDK kutatások az NJE GTK-n

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A közös hallgató-témavezető tudományos diákköri (TDK) kutatások és konzultációk jól haladnak a nyár során is. Természetesen a nyár valakinek a pihenéssel telik, valakinek a munkahelyi, szakmai haladással, valakinek a szakmai gyakorlat teljesítése a fő feladata, avagy ezek mind együtt jelentkeznek. Egyidejűleg,  számos hallgató kitartóan és élvezettel végez kutatómunkát is, és így jól halad előre a TDK dolgozatának elkészítésével. Dr. Viharos Zsolt János, karunk tudományos dékánhelyettese beszámol a nyári TDK-s haladásról:

„A mára már megszokott digitális, leginkább Teams-es konzultációknak köszönhetően a hallgatók számos kikapcsolódási és szakmai tevékenysége mellett mindannyian szánunk időt a TDK-s előrehaladásra is. A nyár során is nagy élvezettel tartok TDK konzultációkat, mert - véleményem szerint - ha a tudományos diákköri feladatokkal kapcsolatos időráfordítást az őszi félévkezdésre hagyjuk, akkor bizony ott nagyon tornyosulhatnak a teendők. Persze nem lehetetlen így elkészíteni a dolgozatot, de lássuk be, mi itt kutatómunkát végzünk, amelyben tipikusan felmerülhet nem várt kérdés, új részfeladat, ami miatt a szükséges ráfordításokat nem biztos, hogy egy jól kialakított haladási ütemtervvel jól kézben lehet tartani. Természetesen a nyári konzultációk időpontjainak kijelölésénél maximálisan figyelembe vesszük a pihenésre, vagy a nyári munkahelyi gyakorlatra szánt időt és feladatokat is.

Volt már több konzultációm görögországi diákmunka helyszínéről, vagy éppen délután, a hazai szakmai gyakorlati napi feladatainak elvégzése után. Leglényegesebb a nagyon izgalmas és értékes haladás, a hallgatók mostanra már a széleskörű irodalomfeldolgozás végén járnak, de általában ezen túl lényegi haladás van a kutatásban kidolgozott ajánlásokat, új eredményeket illetően is. A hallgatók egyben haladnak a feltárt eredmények munkahelyi alkalmazásával is, így az elmélet mellett az üzleti értékteremtés terén is lényegi előre lépések történnek, amelyek persze inkább a szakdolgozatot támogatják. Szerencsére a lelkes NJE GTK-s TDK- hallgatókkal nagyon jól tudunk haladni nyáron is, dicséret illetői őket a hozzáállásukért, persze így a kutatás élvezetéből is kiveszik a részüket. Alakulnak is szépen a TDK-s kutatási eredmények, a hallgatókkal együtt izgalommal várjuk a 2022 őszi tudományos diákköri konferenciát is az NJE GTK-n!"