Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Új üzleti partnerek a Duális képzésben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Ha jól teljesítesz, szinte biztos a cég állásajánlata végzés után.  Németországban a duális képzésben végzők 85 %-a marad a cégnél. 

Egyetemünkön közel 10 éve folyik Duális képzés, mely lényege, hogy a diákok nappali tanulmányaik mellett - különböző cégeknél szakmai gyakorlatot végeznek, amelyért egyrészt fizetést kapnak, másrészt beszámít gyakorlati idejükbe.

A Duális gyakornokok alkalmazása a vállalatok számára is számos előnnyel jár - többek között sikeresen megoldhatják szakember utánpótlásukat, hiszen sokkal jobban megismerhetik a potenciális új munkavállalót, mint egy-egy felvételi elbeszélgetés kapcsán.

Az idei évben is sikerült új megállapodásokat kötnünk, például a Coventry House Kft-vel és SMP Kecskemét cégekkel. 

A Coventry House Kft elsősorban vállalati tanácsadóként dolgozik, nyelvtanfolyamokat, nyelvvizsgákat szerveznek, de tolmácsolással és fordítási szolgáltatásokkal is foglalkoznak. A gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a pénzügyi számvitel szakosokat várják!

Az SMP multinacionális cég, melynek kecskeméti telephelyén folyik a Mercedes és Audi lökhárítók és műszerfalak gyártása. A Duális képzés keretén belül a gépész- és járműmérnökök mellett, pénzügyi számvitel szakos hallgatóinkat is szívesen fogadják.

Az új és régi duális partnerekről honlapunkon kaphatsz részletesebb tájékoztatást ITT.

Ha a végzés után kapsz jobb ajánlatot, nincs kötelezettség arra, hogy a tanulmányi idő alatt kapott juttatást visszafizesd a cégnek, mert a hallgatói munkaszerződés a diploma kézhezvételéig tart.