Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI TEVÉKENYSÉG (TDK) A GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARON

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2020 őszén immáron 3. alkalommal szervez TDK konferenciát. A részletekről, a jelentkezési lehetőségekről és a fontos határidőkről, Bedzsula Bálintot, a kar TDT-titkárát kérdeztük.

 

Bedzsula Bálint elmondta, a magyar felsőoktatásban komoly múltja van a tudományos diákköri tevékenységnek, mely immáron a GTK-n is fontos hagyománnyá vált. Ez a felsőoktátás tehetséggondozásának legfontosabb, legjelentősebb formája, melynek elsődleges célja a hallgatók önképzési törekvéseinek támogatása, azaz hogy meg tudják mutatni az egyetemi elvárásokon túlmutató tehetségüket.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán idei TDK konferenciájára a hallgatók egy érdekes szakmai probléma, tudományterületet mélyebb megismerésének tervével jelentkezhetnek. A GTK hallgatói az OTDK szekcióinak megfelelően bármely, a konzulenssel egyeztetett állam- és jogtudományi, közgazdaságtudományi vagy társadalomtudományi témakörben benyújthatnak dolgozatot.

Érdemes részt venni, mivel a dolgozat elkészítésével és a konferencián való bemutatásával több előny is jár. Amellett, hogy a részvétellel járó munka számos készséget (pl.: tudományos írás, prezentáció) fejleszt, az elért eredmény lehetőséget, ill. jó lehetőségest biztosít a hallgatók számára, hogy kitűnjenek társaik közül – legyen szó pályázatokról vagy álláskeresésről. Sőt, az elvégzett munka az egyetemi képzés kötelező dolgozatainak alapja lehet, a konferenciára készített dolgozat projektfeladattá, szakdolgozattá fejleszthető tovább.

A hallgatói részvételt minden esetben egyetemünk egy oktatójának kell segítenie konzulensként. Amennyiben már megvan a konkrét tématerület, úgy fel kell keresni egy hozzá kapcsolódó oktatót. Ha még csak a részvételi szándék biztos, akkor egy szimpatikus oktatót érdemes választani, aki a pontos terület megfogalmazásán túl az elvégzendő feladat kijelölésében is segíteni fog.

 

A 2020. évi NJE-GTK TDK Konferencia határidői, dátumai:

-          jelentkezési határidő: október 1. (csütörtök)

-          dolgozatleadási határidő: november 16. (hétfő)

-          konferencia: november 26. (csütörtök)

 

Jelentkezés és további információ a https://gtk.uni-neumann.hu/tdk oldalon, közvetlen segítség a bedzsula.balint{kukac}gtk.uni-neumann.hu email címen kérhető.