Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Tudományos diákköri tevékenység (TDK) a Gazdaságtudományi Karon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2018 őszén immáron önállóan szervez TDK konferenciát. A részletekről, a jelentkezési lehetőségekről és a fontos határidőkről, Bedzsula Bálintot, a Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék tanszékvezető-helyettesét, a kar TDT-titkárát kérdeztük.

 

Mint Bedzsula Bálint elmondta, a magyar felsőoktatásban komoly hagyománya van a tanár-diák bensőséges szakmai és emberi együttműködésének, amely az elmúlt hat évtizedben tudományos diákköri tevékenységként vonult be a hazai felsőoktatás történetébe. Ez vált a tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formájává, melynek célja egyrészt a hallgatók önképzési törekvéseinek támogatása, másrészt a felsőoktatási tudományos utánpótlás elősegítése.

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2018 őszén immáron önállóan szervez TDK konferenciát. A hallgatók egy érdekes szakmai probléma, tudományterületet mélyebb megismerésének tervével jelentkezhetnek. A GTK hallgatói az OTDK szekcióinak megfelelően bármely, a konzulenssel egyeztetett állam- és jogtudományi, közgazdaságtudományi vagy társadalomtudományi témakörben benyújthatnak dolgozatot.

Érdemes részt venni, mivel a dolgozat elkészítésével és a konferencián való bemutatásával több előny is jár. Amellett, hogy a részvétellel járó munka számos készséget (pl.: tudományos írás, prezentáció) fejleszt, az elért eredmény lehetőséget, ill. plusz pontokat jelenthet a szakmai, tanulmányi előmenetelhez, pályázatokhoz. Sőt, az elvégzett munka az egyetemi képzés kötelező dolgozatainak alapja lehet, a konferenciára készített dolgozat projektfeladattá, szakdolgozattá fejleszthető tovább.

A hallgatói részvételt minden esetben egyetemünk egy oktatójának kell segítenie konzulensként. Amennyiben már megvan a konkrét tématerület, úgy fel kell keresni egy hozzá kapcsolódó oktatót. Ha még csak a részvételi szándék biztos, akkor egy szimpatikus oktatót érdemes választani, aki a pontos terület megfogalmazásán túl az elvégzendő feladat kijelölésében is segíteni fog.

 

A 2018. évi NJE-GTK TDK Konferencia határidői, dátumai:

-              jelentkezési határidő: október 1. (hétfő)

-              dolgozatleadási határidő: november 12. (hétfő)

-              konferencia: november 21. (szerda)

 

Jelentkezés és további információ a https://gtk.uni-neumann.hu/tdk oldalon, közvetlen segítség a tdk@gtk.uni-neumann.hu email címen kérhető.