Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Több, mint 210 új hallgató a Neumann Gazdaságtudományi Karán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az általános felvételi eljárás adatai szerint a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2021-ben is megőrizte régiós vezető szerepét: 212-en jelentkeztek a Kar által meghirdetett alap- és mesterszakos képzésekre.

 

Dr. Kárpáti József, a GTK stratégiai dékánhelyettese szerint a most ismeretté vált számok arról tanúskodnak, hogy nőtt a régiós érdeklődés a Neumann Gazdaságtudományi kara által kínált, magas színvonalú képzések iránt. – A tavalyi évhez képest többen jelölték meg Karunkat első helyen, és a sorrendváltoztatással is sikerült új hallgatókat bevonzanunk. Mindez igazolja az egyetem és a kar képzési stratégiáját, melynek középpontjában magas színvonalú, Kecskeméten elérhető gazdasági képzések állnak. – számolt be az eredményekről a dékánhelyettes.

A kar különösen büszke arra, hogy 2021-ben is országos szinten a legnagyobb MBA képzőhelyek egyikévé sikerült válnia: a legértékesebbnek tartott közgazdasági diploma úgy a rendes felvételi eljárásban, mint a keresztféléves képzésben sokakat vonz – 2021-ben 32-en jelentkeztek a Master of Business Administration mesterszakra. A vállalkozók, menedzserek, pénzügyesek mellett az MBA egyre népszerűbb a más diplomások körében is: orvosok, sportszakemberek, jogászok is szép számmal találhatók már a 2018-ban indult képzésben részt vevők között.

A GTK alapszakjai valamennyi népszerű gazdasági képzést elérhetővé teszik a régió központjában, Kecskeméten: a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás és a pénzügy és számvitel szakokra 117-en jelentkeztek – itt az államilag finanszírozott képzésekre való bekerülési a határt 400 pontban szabták meg. A legnagyobb érdeklődés, ahogy országosan, Kecskeméten is a gazdálkodási és menedzsment iránt mutatkozott: csak erre a szakra 50-en jelentkeztek.

Mint dr. Kárpáti József elmondta, a GTK fontosnak tartja, hogy – s ezt mutatják Neumann János Egyetem más karainak felvételi eredményei is – a mögöttünk levő, igen nehéz év alatt sem csökkent az egyetemi továbbtanulás iránti érdeklődés. A régió továbbra is igényli a magasan képzett gazdasági és pénzügyi szakembereket, Kecskemét dinamikus fejlődése pedig a Neumann Gazdaságtudományi Karán végzetteknek biztos megélhetést, kiszámítható szakmai előmenetelt kínál.

A szeptemberben induló képzésekhez a rövidesen meghirdetésre kerülő pótfelvételi eljárásban még lehet csatlakozni. – Meggyőződésünk, hogy akár önköltséges formában is megéri a gazdasági képzéseket választani, hisz alapszakos hallgatóink speciális ösztöndíj programunknak köszönhetően jelentős kedvezményekben részesülhetnek, a duális képzés révén pedig a tanulás mellett pénzkereseti lehetőséghez is jutnak. Már a mai napon megkerestek olyan szülők is, akiknek gyermeke csak egyetlen képzést jelölt meg a felvételi alapszakaszban és a megcélzott egyetem ponthatárát ugyan nem érte el, de most látja, hogy a Neumann GTK-ra akár állami finanszírozással is bekerülhet. Még számára sincs későn! MBA szakunk képzési díja – 280 000 Ft/félév – országosan is a legkedvezőbbek közé tartozik, az MBA diploma pedig utat nyit a legjobban fizetett vezetői állások felé. – sorolja a GTK-s diploma előnyeit a stratégiai dékánhelyettes.

Az alapszakon tanuló elsőéves hallgatók számára az idén már megrendezésre kerül a Gólyatábor, szeptembertől pedig a modern kecskeméti Campusban a remények szerint minden fennakadás nélkül indul majd az oktatás.