Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

TDK 2019 – Itt az ideje elkezdeni!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2019 őszén újra TDK konferenciát szervez. A konferenciáról, az aktuális feladatokról és a felkészülésről, Bedzsula Bálintot, a Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék tanszékvezető-helyettesét, a kar TDT-titkárát kérdeztük.

 

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2018 őszén első alkalommal rendezett önállóan TDK konferenciát. A hagyományteremtő kezdeményezés folytatásaként 2019 őszén is lehetősége lesz a hallgatóknak tudományos munkájuk és eredményeinek bemutatására. A GTK hallgatói az OTDK szekcióinak megfelelően bármely, a konzulenssel egyeztetett állam- és jogtudományi, közgazdaságtudományi vagy társadalomtudományi témakörben benyújthatnak dolgozatot.

 

Érdemes részt venni, mivel a dolgozat elkészítésével és a konferencián való bemutatásával több előny is jár. Amellett, hogy a részvétellel járó munka számos készséget (pl.: tudományos írás, prezentáció) fejleszt, az elért eredmény lehetőséget, ill. plusz pontokat jelenthet a szakmai, tanulmányi előmenetelhez, pályázatokhoz. Sőt, az elvégzett munka az egyetemi képzés kötelező dolgozatainak alapja lehet, a konferenciára készített dolgozat projektfeladattá, szakdolgozattá fejleszthető tovább.

 

Bár a konferencia csak ősszel lesz, a felkészülést, a munkát érdemes már most megkezdeni! A konferencián való részvételhez a hallgatói munkát karunk egy oktatójának kell segítenie konzulensként. A felkészülés első lépéseként fel kell venni a kapcsolatot egy szimpatikus oktatóval (akár a projektfeladat konzulensével), aki a pontos terület megfogalmazásán túl az elvégzendő feladat kijelölésében is segíteni fog.

 

A konferencián való részvétel feltétele az elvégzett munkát összefoglaló dolgozat elkészítése, beadása és egy szóbeli előadás megtartása. A hallgatói munka minden esetben előre megtervezett (elméleti és/vagy gyakorlati) kutatással veszi kezdetét, mely tématerületenként eltérő időszükségletű. Egy teljes értékű kutatás több hónapot is igénybe vehet, így már a tavaszi félév végén célszerű hozzákezdeni.

 

Az évenkénti NJE-GTK TDK Konferencia tervezett határidői, időpontjai a következők:

  • jelentkezési határidő: október 1. (kedd)
  • dolgozatleadási határidő: november 11. (hétfő)
  • konferencia: november 20. (szerda)

 

További információ a https://gtk.uni-neumann.hu/tdk oldalon, közvetlen segítség a tdk@gtk.uni-neumann.hu email címen kérhető.