Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Szakjainkról röviden

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A kecskeméti Neumann János Egyetem 2017-ben létrehozott Gazdaságtudományi Kara képzései iránti érdeklődés évről évre folyamatosan nő: a Kar hallgatóinak száma az induláshoz képest már 2019-re megnégyszereződött, a hazai gazdasági felsőoktatásban pedig mára sikerült országos elismertséget kivívnia. Ezt igazolták vissza a Kar nagy érdeklődés mellett lezajlott novemberi és januári Nyílt napjai és a januári Educatio kiállításon tapasztalt kiemelkedő figyelem is.


A GTK-n három tanszék köré szerveződik az oktatás: Pénzügy és Számvitel TanszékMenedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék, valamint Közgazdaságtan és Jog Tanszék. A Kar rangos főként egyetemi tanárokból és magasan kvalifikált egyetemi docensekből álló tanári gárdája nem csak a gyakorlatorientált oktatásban szerzett évtizedes tapasztalatokat, de jelentős tudományos elismertséggel is rendelkezik, s számos szakmai szervezetben is betöltenek vezető tisztségeket.

A Kar büszke kiváló, a szakmai munkában és tudományos diákköri konferenciákon részt vevő, vagy épp a kultúra vagy sport terén jelentős eredményeket elért hallgatóira, hazai és nemzetközi projektekben elért sikereikre. A GTK Hallgatói Képviselete nem csak a hallgatói élet megszervezésében és az érdekképviseletben tölt be jelentős szerepet, de aktívan közreműködik rendezvényeink lebonyolításában és a közös programok megvalósításában is.

 

A NJE GTK 2020 őszétől a Kedo Zrt. új, a 21. századi igényeket minden szempontból kielégítő Kecskeméti Campusának épületében négy alap- és két mesterszakot indít:

 

Emellett a GTK a NJE GAMF Műszaki és Informatikai Karának együttműködő partnereként a műszaki menedzser szakon is várja a hallgatókat.

 

A Neumann Gazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, valamint kereskedelem és marketing alapképzési szakjait a GTK ECO ösztöndíj programja és a duális képzésbe való bekapcsolódás lehetősége teszi még vonzóbbá.

Mesterszakjaink közül országosan is kiemelkedik a legelismertebb üzleti diplomát adó, magyar nyelvű MBA (Master of Business Administration), mely a régió üzleti életének legkiválóbb képviselői közül sokakat vonzott magához, hallgatóinak számát tekintve pedig már 2019-re a vidéki egyetemek közül az első, országosan a harmadik helyet szerezte meg.

Nemzetközi irányultságú szakjainkon Magyarország és Európa számára képzünk gazdasági és pénzügyi szakembereket, menedzsereket - az új Kecskeméti Campusnak köszönhetően páratlan működési feltételek között.

 

Felsőoktatási szakképzés