Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Pénzügy és Számvitel Tanszék

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Pénzügy és Számvitel Tanszék munkatársai nevében köszöntjük honlapunkon!

 

Tanszékünk a gazdasági- üzleti élet jelenlegi és későbbi szereplői számára az elméleti alaptárgyak mellett közvetlenül felhasználható ismereteket oktat, melyek az egyetemi képzés gyakorlatorientált jellegét erősítik. Oktatási módszereinket alapvetően meghatározza kiindulási pontunk: csak az az elmélet jó, amely alkalmas gyakorlati problémák megoldására is.

Az az oktatás hasznos, amely érthetően, az üzleti életből vett példákra támaszkodva tárgyalja az adott tudományterület fő tételeit. Meggyőződésünk, hogy az általunk oktatott tárgyak a vállalati pénzügyek alapjait bemutató kurzusoktól a különböző számviteli specializációkig bezárólag nem csupán hasznosak, de érdekesek is. Mármint ha jól tanítják őket. Mi éppen erre törekszünk, és eközben mindent megteszünk, hogy a hallgatóink megbízható tudásra tegyenek szert.

Ebben segítségünkre van, hogy közülünk a legtöbben amellett, ahogy megszereztük a PhD-t, és hazai vagy éppen nemzetközi kutatási programokban veszünk részt, illetve sok éve dolgozunk a felsőoktatásban, a gazdasági-üzleti életben is jelen vagyunk.  Így a gazdasági szereplők problémáit nem csak az oktató, hanem annak a szakembernek a szemszögéből is látjuk, akiknek a munkája során nap mint nap alkalmaznia kell az egyetemen tanultakat, és ebből a reményeink szerint a hallgatóink profitálják a legtöbbet.

 

Dr. Lakatos Mária
egyetemi docens, tanszékvezető