Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Pénzügy és számvitel alapszak – a verda motorja

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Van, aki irányítani szeret, van, aki nagy dumás, mások folyton ötletelnek – de mi van azokkal, akik nem szeretnek annyira nyüzsögni, és inkább az elmélyült, alapos elemzésekben otthonosak, és már az óvodában is matekképlet volt a jelük? Nos, ahogyan az autó sem fog elindulni csupán attól, hogy fullos rajta a polír, a gazdasági és üzleti életnek is megvan a motorja, ez pedig a pénzügyes.

 

Mi is az a PSz szak?

A szak a vállalatok, bankok pénzügyeibe, a tőzsdék működésébe vezet be, miközben rálátást biztosít a gazdálkodás és menedzsment, a marketing, a jogi és üzleti kommunikációs háttérre is, hogy összefüggéseiben lásd a dolgok működését.

 

Mit fogsz tanulni nálunk?

Képes leszel vállalati pénzügyi adatokat feldolgozni, elemezni, át fogod látni a pénzügyi és számviteli rendszereket. Egy PSz szakos megtanulja használni a szakterületéhez szükséges szakmai szoftvereket, kiigazodik a vállalati adózás útvesztőiben. Általános közgazdasági és specializált pénzügyi-számviteli tudással rendelkezik, tud pénzügyi kimutatást, üzleti tervet készíteni, eredményeit szakszerűen kommunikálni.

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

Lehetsz bankár, pénzügyi tanácsadó vagy adószakértő. Idővel pénzügyi igazgató is válhat belőled. Tudásod biztos munkát jelent majd a jövőben.

 

A pénzügyi folyamatok nyilvántartása, elemzése, a belső összefüggéseik megértése az ötletgyárosnak, vagy a nagy dumásnak lehetetlen küldetés lenne. A precizitásod, lényeglátásod rengeteget ér majd a leendő cégednek, a szaktudás pedig, amit elsajátítasz nálunk, beizzítja a benned szunnyadó lóerőket!