Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Pénzügy és számvitel alapszak – a verda motorja

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Van, aki irányítani szeret, van, aki nagy dumás, mások folyton ötletelnek, de mi van azokkal, akik nem szeretnek annyira nyüzsögni, és inkább az elmélyült, alapos elemzésekben otthonosak?

 

Akik bár a banketten csak feszengenek, de az összefüggések meglátása gyerekjáték nekik, és már az óvodában is matekképlet volt a jelük? Nos, ahogyan az autó sem fog elindulni csupán attól, hogy fullos rajta a polír, a gazdasági és üzleti életnek is megvan a motorja, ez pedig a pénzügyes.

 

A pénzügy és számvitel alapszak a vállalatok, bankok pénzügyeibe, a tőzsdék működésébe vezet be. Persze nem elég jól érteni a szűk szakterületedhez, de mi rálátást biztosítunk a gazdálkodás és menedzsment, a marketing, a jogi és üzleti kommunikációs háttérre is, hogy egyben lásd a dolgok működését.

 

Jó-jó, de mi is van azzal a verdával meg a motorral? A pénzügyi folyamatok nyilvántartása, elemzése, a belső összefüggéseik megértése az ötletgyárosnak, vagy a nagy dumásnak lehetetlen küldetés lenne. Nem véletlenül nagy a kereslet a pénzügyi és számviteli ismeretekkel rendelkező, az összefüggéseket jól átlátó és a gyakorlatban is jól képzett szakemberek iránt – és itt jössz a képbe te. A precizitásod, lényeglátásod rengeteget ér majd a leendő cégednek, a szaktudás pedig, amit elsajátítasz nálunk, beizzítja a benned szunnyadó lóerőket!

 

Oké, megy a like. De miért pont a Neumannon tanuljak tovább?

  • Mindenhol jó, de a legjobb itthon.
  • A legtöbb egyetem naprakész tudást kínál. Mi egy lépéssel előrébb járunk.
  • A tudás házhoz jön. Te miért mennél el innen?
  • A nagy egyetemi városok elég drágák. Amit ott kapnál, azt itt is megkaphatod.
  • Az ECO ösztöndíj (ezek mi vagyunk) egyedülálló az országban. Ha nem hiszed, guglizz rá!
  • A képzés rugalmas: ha szeretnéd, akár menet közben is szakot válthatsz.
  • Új helyzet, új barátok – ha közösséget keresel, irány a HK, irány a hallgatói mentorgárda.
  • Ha már hallgatóként szívesen „szakmáznál” csatlakozz az MKT NJE ifjúsági tagozatához
  • Duális képzés közgazdász szakon? Nem probléma... Kecskeméten ilyen is van! Tanulhatsz éjjel-nappal. De miért tennéd, ha emellett számtalan szórakozási, kulturális, sportolási lehetőséged is van nálunk?

Szóval, ha engem kérdezel, hogy miért, hadd kérdezzek vissza: miért ne?

 

Kíváncsi vagy a részletekre is? Keress minket a 2019. január 10-én kezdődő Educatio kiállításon, a Neumann János Egyetem standján, vagy gyere el a január 16-án, 9 órakor kezdődő kecskeméti Nyílt napunkra! Tájékozódj, kérdezz, döntsél okosan - a részletes program ide kattintva érhető el.