Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPSZAK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Szakmát adó piacképes tudás – válaszd a biztos jövőt!

 

A Kecskeméten meghirdetett pénzügy és számvitel alapszak célja specializált pénzügyi és számviteli ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, így e szakot azoknak ajánljuk, akik azonnali piacképes tudást szeretnének ezen a területen.

A pénzügyi és számviteli rendszerek átlátása, működtetése, a stratégiai döntések meghozatalának támogatása, a kontrolling eljárások és módszerek használata, vagy éppen a beruházás-gazdaságossági számítások készítése olyan ismeretek, amelyek nélkül nem működhet korszerű vállalkozás. Az ilyen ismeretekkel rendelkező szakemberek iránt jelentős a munkaerő-piaci igény. Épp ezért a képzés során hangsúlyos szerepet kap a vállalati pénzügyi és számviteli gondolkodás és összefüggések, valamint gyakorlati alkalmazások megismertetése.

A szakspecifikus területek mellett a gazdálkodástudományi alapműveltséget jelentő menedzsment, marketing, jogi és üzleti kommunikációs ismeretek is átadásra kerülnek.

A képzés záró részében az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző projektfeladatok jelennek meg.

 

Főbb általános gazdasági tantárgyak: közgazdaságtan, menedzsment, marketing, üzleti kommunikáció, számvitel, vállalati pénzügyek, üzleti jog, nemzetközi pénzügyek, emberi erőforrás-gazdálkodás, üzleti statisztika, adózás, szaknyelv

Szakspecifikus tárgyak: vezetői számvitel, kontrolling, befektetés és finanszírozás, vállalat és projektértékelés, üzleti tervezés


A képzési idő: 7 félév
Az oklevélben szerzett szakképzettség megnevezése: közgazdász pénzügy és számvitel alapképzési szakon


MINTATANTERV


INFORMÁCIÓ
e-mail: gtk@gtk.uni-neumann.hu
telefon: +36 70 338 5000

Oktatási és Képzési Igazgatóság
név: Kiss Zsuzsanna
e-mail: kiss.zsuzsanna@uni-neumann.hu
telefon: +36 76 505 786

 

Tanulmányaidat folytasd mesterszakjainkon.

Felsőoktatási szakképzés