Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Oroszlánbőgés és hatalmas tömeg – a kecskeméti gazdasági képzések az Educatio-n

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2018 január 18-20, Educatio kiállítás, Hungexpo… Te is jártál ott? Ha igen, biztosan emlékszel az oroszlán bőgésére. Oroszlánbőgés??? Egy V18-as Merci hangja az, ott parkolt a Neumann János Egyetem standjánál.

 

Az oroszlánbőgés helyes, de ezt csak akkor tudod meg, ha odamész és kérdezel. Ez durva. NAGYON DURVA. Kecskeméten pár hónap alatt a semmiből felhúztak egy gazdaságtudományi kart. Vadiúj, csilli-villi campus épül, országos szinten kiemelkedő oktatók jöttek, nemzetközi szintű képzést kínálnak. Pár hónap alatt tolták bele a programba több évtized munkáját, hogy aztán nekiállhassanak tanítani, vagyis még többet dolgozni. Valamit nagyon akarnak.

A legnépszerűbb gazdaságtudományi szakokat futtatják: gazdálkodás és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, műszaki menedzser alapszakokat. Ja, hogy mesterre akarsz menni? Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, netán Master of Business Administration? Húzz bele, a standon elfogytak a szórólapok, annyi az érdeklődő!

Valaki kérdez az ösztöndíjakról. Komoly kinézetű figura. Az ECO programról hallva felkapja a fejét: ilyesmiről az NJE-n kívül egyedül az ELTE gazdasági képzésénél hallott. Az ELTE és a Neumann egy szinten? Nem véletlen: az oktatók nagyrészt átfedik egymást. Ha az NJE-re jössz gazdaságtudományt tanulni, bízhatsz benne: a tudás és a tapasztalat házhoz jön.

 

Valljuk be, itt valami gyanús. Ez túl szép, hogy igaz legyen. Mi állhat az egész hátterében? Pedig egyszerű: a profizmus. Valakik, akik nagyon értenek ahhoz, amit csinálnak, meg is akarják ezt csinálni; hisznek valamiben, és pontosan tudják is, hogyan fogják megcsinálni, amiben hisznek. Ha őket választod, te is részese lehetsz a sikertörténetnek!