Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nyolc hallgatónk is az idei MNB kiválósági ösztöndíjasok között

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Évről évre az ország valamennyi egyeteméről több százan pályázzák meg a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági ösztöndíját. A jelentős támogatással járó programba csakugyan a legjobb, a tanulás, kutatás iránt leginkább elkötelezett pályázók kerülhetnek be – nagy örömünkre szolgál, hogy ez az idei évben a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán nyolc hallgatónknak is sikerült.

 

A Kiválósági ösztöndíjprogramot 2016-ban hívta életre a Magyar Nemzeti Bank. A tíz hónapra szóló Kiválósági ösztöndíjban a Magyar Nemzeti Bank tevékenységéhez kapcsolódó magyar és idegen nyelvű gazdaságtudományi alap-, és mesterképzési szakokon, osztatlan képzéseken kiemelkedő tanulmányi-, tudományos- és közösségi teljesítményt nyújtó nappali munkarendű, állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak képzési szintenként maximum 3-3 százaléka részesülhet. A pályázatokat minden évben az egyetemek írják ki és odaítélésükről bíráló bizottság dönt. Az elmúlt öt évben 2364 ösztöndíj átadására került sor, 2020-ban 542-en részesültek a lehetőségben.

"Úgy gondolom, ez a program egy nagyon jó üzenet a felsőoktatásban tanulók számára, hiszen a tudásalapú társadalomban a kiválóságnak, a tehetségnek óriási jelentősége van. Ez az ösztöndíjprogram ezt ismeri el. A program nagyszerű lehetőséget jelent arra, hogy a hallgatók tehetségüket tovább vihessék, tovább gondolhassák, és természetesen nagyon komoly elismerést jelent a hallgatók számára is." - emelte ki az idei oklevelek átadásáról szóló beszámolóban dr. Fülöp Tamás, Egyetemünk rektora. Hallgatóink közül 2020 decemberében Márton Anna, Bognár Katalin, Fodor Evelin, Riedl László, Rideg Marcell, Kókai Anna Mária, Szabó Márton Károly, Perge Debóra vehette át az ösztöndíj elnyeréséről szóló oklevelet.

Az MNB nevében Dubéczi Zoltán, az MNB elnöki főtanácsadója köszöntötte a résztvevőket, és méltatta azokat a jelentős eredményeket, melyeket a pályázatok odaítélésénél a zsűri figyelembe vett. A tudósításban megszólaltak az új ösztöndíjasok is, köztük Márton Anna, Karunk egyik legkiválóbb hallgatója. Mint Anna a tudósításban elmondta, számára az ösztöndíj nem csak egy elismerést jelent, de motivációul is szolgál arra, hogy a jövőben is kitartóan dolgozzon az egyetemi tanulmányai során.

Gratulálunk 2020-as MNB-ösztöndíjasainknak! Bízunk abban, hogy az ő sikerük Karunk sok hallgatóját bátorítja majd arra, hogy a 2021-es MNB Kiválósági ösztöndíjat megpályázzák – erre előre láthatóan jövő októberben lesz majd lehetőség.