Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nyári DUÁLIS gyakorlatom tapasztalatairól

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Bognár Katalin beszámolója a nyári gyakorlatáról. Köszönjük értékes meglátásaid!


1., Mit tanultam a nyári gyakorlatom alatt?
 
Már harmadik éve töltöm minden nyári és téli gyakorlatomat a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél, éppen ezért nem is tudnám pontosan megmondani, hogy az adott tapasztalatot, vagy készséget melyik félévben szereztem, illetve sajátítottam el. Az itt töltött idők során már-már tökélyre fejlesztettem az időmenedzsmentem: össze kellett hangolnom a vizsgákat a munkával, néhány TDK-val, egyéb szakmai, vagy kulturális tevékenységgel, de még a magánéletemmel is, ami nem kis feladat. Az előző lista hosszából adódóan a terhelhetőségem is megnövekedett, egyre könnyebben vettem az akadályokat, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak mélypontok.  Egyébként a pénzügyi osztályon tevékenykedem, a rám bízott projektek maximális precizitást, figyelmet, felelősségvállalást és a határidő pontos betartását igénylik, a visszajelzések alapján ezeket már a legelső időkben is képes voltam teljesíteni, de látható a fejlődés. 
 
 
2., Mi tetszik leginkább az adott cégben?
 
Az MBMH Kft., ahol dolgozom, egy rendkívül összetett, többlépcsős kiválasztási folyamat keretein belül keresi meg azt a néhány hallgatót, akivel együtt szeretne dolgozni. Már alapvetően az is szimpatikus volt, hogy a kapacitásaikhoz mérten vették fel a diákokat, éppen annyit, amennyit érdemlegesen tudnak mentorálni, és nem az volt a cél, hogy az évek alatt kihulljunk a rostán. Támogatóan álltak hozzánk a pandémia alatti időkben, megnyitották számunkra a home office lehetőségét, ami nagy könnyebbséget jelentett. De hasonlóan patronáltak a tudományos munkáimban is, az elért eredményeimre elismerően tekintettek, nyitottak voltak a megismerésükre. 
 
 
3., Miért ajánlanád a duális képzést?
 
Ez egy nagyon egyszerű kérdés, az elmúlt hónapok éppen erről szóltak a családunk életében, ugyanis az öcsém szeptemberben kezdi meg a felsőfokú tanulmányait. Csak azt tudom elmondani, amit neki is: ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Semmilyen más formában nem kerülhet ki az ember friss diplomásként a munkaerőpiacra úgy, hogy már van 3 és fél év munkatapasztalat a háta mögött. Ez egy behozhatatlan előny minden duális hallgató számára. Remek lehetőséget nyújt továbbá kapcsolatépítésre, nyelvtanulásra, anyagi függetlenedésre, ezáltal pedig az önálló, felelősségteljes életre. 
 
 
Sok sikert kívánunk Neki is!