Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

November 27 – Nyílt Nap a Neumann Gazdaságtudományi Karán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Tájékoztatókkal és szaktájékoztatókkal, a duális képzésről tartott fórummal várja a középiskolásokat és az érdeklődő szülőket, tanárokat első őszi nyílt napján a Neumann GTK. A programok szünetében a látogatóknak lehetősége nyílik az ország legújabb, legmodernebb felsőoktatási épületét játékos keretek között felfedezni.

 

November 27-én a Neumann János Egyetem valamennyi kara Nyílt napon várja az érdeklődőket, így a GTK is. A Gazdaságtudományi Kar rendezvényének már az új, az ősz elején használatba vett, országosan is egyedülálló kecskeméti Campus ad otthont – ez különleges program összeállítását tette lehetővé a szervezők számára.

Mind dr. Pázmándi Kinga, a GTK dékánja elmondta, az elmúlt években, a régióban a kar képzései iránti érdeklődés jelentős mértékben megnövekedett: az alap- és mesterszakos hallgatók száma mintegy ötszázra nőtt. Ebben nagy szerepe volt a gondosan összeállított képzési kínálatnak, hiszen Kecskeméten ma az ország legnépszerűbbnek számító gazdasági alapszakjainak mindegyike, s két igen népszerű mesterszak – köztük a legelismertebb, legértékesebb gazdasági diplomát adó MBA – is választható. A Kar növekedésében az oktatás színvonalának és a kiváló tanári gárdának is nagy szerepe van. Mindezek mellett az új campusban történő oktatással a GTK által kínált lehetőségek kitágulnak: az, hogy a képzésnek Magyarország legmodernebb, egyedülálló technikai feltételekkel rendelkező épülete ad otthont, egyedülálló képzési módszerek alkalmazását is lehetővé teszi – amely ugyancsak növelni tudja a Kar vonzerejét.

Németh Edit oktatási dékánhelyettes szerint a nyílt napokra érkező középiskolásokat elsősorban az egyes szakok képzési sajátosságai, a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési és karrier-lehetőségek és a képzési költségeket csökkentő ösztöndíj program érdekli. A Neumann ECO ösztöndíja országos szinten is a legkedvezőbbek közé tartozik, egy alapszakos diplomaszerzést a követelményeknek megfelelő hallgatók esetében félévenként több, mint százezer forintos kedvezményt jelent.  A diploma – állítja az esemény házigazdája, Tanács János tanszékvezető egyetemi docens – ma az egyik legjobban megtérülő befektetés, hisz a végzettséggel elérhető magasabb jövedelemnek köszönhetően az estleges diákhitel is gyorsabban vagy „fájdalommentesebben” tudható le – az ECO ösztöndíj program segítségével pedig az egyetemi évek alatt a kecskeméti GTK-n a családra is kevesebb teher hárul.

A Neumann János Egyetem más téren is az országosan első felsőoktatási intézmények közé tartozik: egyik hazai úttörője volt, az elmúlt években népszerűvé vált duális képzéseknek. Szívós László nemzetközi és vállalati kapcsolatért felelős dékánhelyettestől megtudtuk, hogy a GTK jelenleg 12 duális partnerrel, jelentős, Bács-Kiskun megyei cégekkel, szakmailag minősített vállalatokkal van kapcsolatban, melyek vállalják, hogy a hallgatók számára biztosítják a szakmai gyakorlat megszerzésének lehetőségét. Mindezért a hallgatók rendszeres, a minimálbér 65 %-át elérő havi juttatást kapnak, ami azonban egyes cégek esetében akár ennél jóval több is lehet. „Egy duális képzésben szerzett diploma a munkaerőpiacon különösen nagy értéket képvisel, hisz aki megszerezte nem csak alapos elméleti felkészültséggel bír, de már komoly szakmai gyakorlattal rendelkezik.” –emelte ki a dékánhelyettes.

Mindezekről a kérdésekről természetesen szó lesz a november 27-i Nyílt Napon, mely az új Campus épületében, 9.30-tól, a regisztrációval veszi majd kezdetét. 10 órától a tájékoztatókra kerül sor, 11.20—tól pedig a duális partnerek meghívásával szervezett fórumra. A két program közötti szünetben a látogatókat igazi meglepetés várja: lehetőség lesz az épület bejárására, az egyedülálló műszaki és építészeti megoldásaival való ismerkedésre. A Nyílt Napon lesz majd játék, találkozás a jelenlegi hallgatókkal és oktatókkal. Akit valamely kérdésről a részletek érdekelnek, négy információs ponton tájékozódhat, de kérdezhet közvetlenül az oktatóktól, hallgatóktól is.