Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

November 21: Nyílt nap a Neumann Gazdaságtudományi Karán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

November 21-én 9.00 órától a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara Nyílt napot tart az Izsáki úti Campus főépületében. A rendezvényre nem csak az érdeklődő középiskolásokat, de szüleiket, tanáraikat várják: tájékoztatásukról gazdag és színes program gondoskodik.

 

Mint Tanács János tanszékvezető egyetemi docens, az esemény házigazdája elmondta, a délelőtti találkozó során szeretnének átfogó képet nyújtani a Magyarország talán legdinamikusabban fejlődő gazdaságtudományi kara által kínált lehetőségekről. A kecskeméti GTK képzéseit választó hallgatók száma 2018-ban a korábbi évhez képest megkétszereződött, most indult MBA szakja pedig közel hetven hallgatójával rögtön az ország harmadik legnagyobb képzőhelyévé emelkedett.

Egy dinamikusan fejlődő gazdasági kar, ahol ráadásul a Bács-Kiskun megyei hallgatók továbbtanulását egyedülálló, innovatív ösztöndíjprogram is támogat, a régió fiataljai számára komoly lehetőséget kínál, hívja fel a figyelmet Pázmándi Kinga, a Kar dékánja. A továbbtanulás, a diplomaszerzés mellett erős érvek szólnak: a felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdasági szakemberekre, menedzserekre a régióban különösen nagy szükség van. A pénzügyi, menedzsment vagy épp marketing területen elhelyezkedő diplomás pályakezdők eleve 25-35 %-al magasabb jövedelemre számíthatnak, mint a hasonló munkakört csak középiskolai végzettséggel betöltő kollégáik, szakmai előmenetelük biztosabb, és előttük a közép- és felsővezetői pozíciók is gyorsabban nyílnak meg.

A diploma - befektetés, mely gyorsan, néhány év alatt megtérül, egy kecskeméti gazdasági diploma pedig befektetési szempontból is kiemelkedő értékkel bír - mutat rá Kárpáti József, a kar egyik mentor tanára. Nem csak azért, mert a költségek a csak Kecskeméten elérhető ECO ösztöndíj-programnak köszönhetőem jóval alacsonyabbak, mint másutt, de azért is, mert itt a hallgatók versenyképes, eddig csak legnagyobb budapesti egyetemeken megszerezhető tudásra tehetnek szert - egy szakmai téren minden szempontból kiváló oktatói gárda segítségével. Minderről Németh Edit, a kar oktatási dékánhelyettese beszél majd részletesebben a nyílt napon, Suba Edina, az országos hírű kecskeméti duális képzések referense pedig a munka és a tanulás összekapcsolását lehetővé tevő speciális kari lehetőségekről ad majd tájékoztatást.

Arra is lehetőség lesz majd a Nyílt napon, hogy az érdeklődők „élőben” próbálják ki, milyen kecskeméti egyetemistának lenni. Szívós László, nemzetközi és vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes, a Kar egyik legnépszerűbb előadója „Bízz bennem, én a könyvelőd vagyok!” címmel tart bemutató órát, a „könnyed interaktivitás” jegyében pedig Bedzsula Bálint, tanszékvezető helyettes, a TDK és a tehetséggondozás kari referense szimulációs játékkal várja azokat, akik a menedzsment gyakorlati oldaláról szeretnének tapasztalatokat szerezni. A rendezvény záró részében természetesen lehetőség lesz arra is, hogy az érdeklődők kérdezzenek, nem csupán az oktatóktól, de akár a kar hallgatóitól is. A GTK várja tehát az érdeklődőket, akik bizonyára minden kérdésükre választ kaphatnak majd a nyílt napon.