Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék munkatársai nevében köszöntjük honlapunkon!

 

 

A posztmodern világ globalizált gazdasága napról-napra új és még újabb kihívásokat teremt. Kijelenthető, hogy ma már bármely nemzetközi aktor bármely cselekedete jelentős befolyással bír a többi szereplő életére és tevékenységére is térbeli és időbeli korlátok nélkül. Ennek eredményeként a nemzetközi és a hazai gazdaság területén is csak az válhat sikeres szereplővé, aki rendelkezik a globális viszonyokra kiterjedő komplex és átfogó ismeretekkel.

A Tanszék oktatóinak célja, hogy a flexibilis környezethez igazodva olyan tudásbázishoz juttassák a hallgatókat, amelynek segítségével nem csak eredményesen tudnak mozogni a gazdaság világában, de egyben a háttéreseményekre és a kapcsolódó társadalmi folyamatokra is kellő rálátással rendelkeznek. Ezáltal egyben nem csak a közvetlen szakterületüknek lesznek avatott ismerői, hanem olyan össztársadalmi, multidiszciplináris ismeretek hordozóivá is válhatnak, amely által számos munkaterületen és élethelyzetben eredményesen helyt tudnak állni.

A Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék munkatársai oktatói és tudományos tevékenységük során is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók annak a magas szintű szakmai tudás birtokába kerülhessenek, amely lehetővé teszi számukra, hogy büszkén vállalhassák a nemzetközi porondon is, hogy Alma materük a Neumann János Egyetem.

 

 

dr. Kasznár Attila PhD.
tanszékvezető