Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak – A globális gazdaság mesterei

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Van egy alapszakos diplomád, de előrelépnél? Szeretnél a mestere lenni annak, amiben már amúgy is jó vagy? Vagy más területről érkezve törnél be a nemzetközi üzleti élet elitjébe? Ezt a szakot neked találták ki! Jelentkezz az országos szinten egyedülálló, nemzetközi sztenderdek szerint összeállított Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás (NGG) mesterképzésre és szerezz versenyképes gyakorlatias tudást a legjobb szakemberektől. Ismerd meg az adatalapú gazdaságtan rejtelmeit és tanuld meg a legmodernebb adatelemzési technikákat, leginnovatívabb közgazdasági témákat. Végezz a legjobbak között és indíts előnnyel a munkaerőpiacon.

 

A Magyar Nemzeti Bank havi nettó 250 ezer forintos ösztöndíjban részesíti a Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterszak 30 legjobb pontszámmal felvett hallgatóját a képzés teljes időtartama alatt.

Gyakorlatorientált oktatás: Aktív mentori kapcsolatok szenior szakemberekkel és felsővezetőkkel, akik vezető gazdasági egyetemeken szerezték a doktori fokozatukat és a mai napig a nemzetközi tudományos életben meghatározóak az új eredményeik. Az ismeretek széleskörű elsajátítását segítik az MNB Intézet oktatóin felül a képzésbe becsatlakozó MNB felsővezetők, tapasztalt szakemberek és számos külföldi akadémiai- és jegybanki szakértői, amely egyedülálló a magyar közgazdasági és gazdasági felsőoktatásban.

Adatelemzés a felsőfokon: A világ legjobb egyetemeire jellemző adatbázis háttérrel várjuk a hallgatókat, akiknek a tárgyak elvégzése után nem okoz majd gondot a Big Data elemzést igénylő nagyobb strukturálatlan adatbázisok használata, sem a modern módszertani elemzések. A szakon végzett hallgatók eligazodnak az alkalmazott és elemző közgazdaságtani tudást igénylő szférák legkülönbözőbb szintjein. Alkalmasak lesznek az önálló, kreatív, döntéselőkészítő és elemző munkavégzésre. Magabiztosan megállják a helyüket a közgazdaságtudomány alkalmazásának bármely területén.

Innováció a felsőoktásban: A magyar felsőoktatásban egyedülálló, nemzetközi sztenderdeken alapuló tantárgystruktúrával várjuk hallgatóinkat: a megszokott kurzuskínálaton felül nálunk megismerkedhetnek például a Big Data, a mesterséges intelligencia, a zöld pénzügyek, a digitális pénzek témakörével, valamint a viselkedési közgazdaságtan rejtelmeivel és a pandémia magyar gazdaságra gyakorolt hatásaival is. Képzésünkön megtanulhatod, hogy milyen kihívásokkal foglalkoznak ma a világ legfontosabb közgazdasági intézményei, és a legaktuálisabb problémákon gyakorolhatod a legújabb módszertani megoldásokat.

Kiváló szakmai környezet: A mesterképzés hallgatói részt vehetnek a Magyar Nemzeti Bank fizetett gyakornoki programjában. A legjobbak számára pedig biztosítjuk a részvételt a ranglisták élén álló intézmények nyári egyetemi programjain is.

Aktív mentorálás: Kiscsoportos képzéseinknek köszönhetően minden hallgató fejlődését nyomon tudjuk követni, emellett nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra is. Számos ösztöndíjat, versenyt és kutatási lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak. A saját szervezésű előadásainkon és szakmai estjeinken résztvevő hallgatók személyesen megismerkedhetnek a Magyar Nemzeti Bank szakértőivel és felsővezetőivel, valamint elismert külföldi és hazai közgazdászokkal is.

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésre: mnbintezet@mnb.hu