Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

NEMZETKÖZI GAZDASÁG ÉS GAZDÁLKODÁS MESTERSZAK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Siker az üzleti élet bármely területén – nemzetközi tudás mesterfokon!

 

A kecskeméti nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak olyan nemzetközi orientációjú általános gazdasági mesterszak, amelyre nem csak gazdasági alapdiplomával lehet bekerülni.

A képzésben az alapvető gazdálkodástudományi ismereteket jelentő szervezeti viselkedés, marketing, vállalati pénzügyek, üzleti jog és kommunikáció területein kívül kiemelt hangsúlyt fektetünk a mikro- és makrogazdasági, nemzetközi gazdaságpolitikai és jogi, európai integrációs, valamint nemzetközi üzleti tudás átadására is.

A képzésben a szakdolgozatot megelőző projektfeladat keretében a hallgatók konzulensi támogatással nemzetközi üzleti problémák elemzésében és megoldásában vesznek részt.

A szakon végzett hallgatók eligazodnak a gazdasági intézményrendszer különböző szféráiban és szintjein. Alkalmassá válnak ilyen területen önálló munka végzésére, és képesek döntés-előkészítő és elemző munkára is.

A piaci igényekre való tekintettel a képzést levelező formában indítjuk.

 

Főbb általános gazdasági tantárgyak: üzleti gazdaságtan, marketing, nemzetközi pénzügyi kimutatások elemzése, vállalati pénzügyek, szervezeti magatartás, üzleti kommunikáció, vezetés, befektetések, adózás, gazdaságpolitika, üzleti jog, nemzetközi tárgyalástechnika

Szakspecifikus tárgyak: nemzetközi pénzügyek és gazdaságtan, gazdasági kormányzás és intézményei, nemzetközi politikaelmélet, nemzetközi adózás, gazdasági kormányzás és intézményei


A Neumann János Egyetem Nemzetközi Gazdaság és Gazdálkodás mesterképzése államilag akkreditált.
2018. január 31-étől a szak megtalálható a felvi.hu rendszerében!
Részletes felvételi tájékoztatás: felveteli@gtk.uni-neumann.hu


Felsőoktatási szakképzés