Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nemzetközi gazdálkodás alapszak – válaszd a határtalant!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nemzetközi karrierben gondolkodsz? Multinacionális vállalkozást vezetnél? Válaszd az NG szakot!

 

Mi is az az NG szak?

A gazdaságtudomány általános, mindenhol érvényes ismereteket nyújt, de vannak részei, amelyek kifejezetten a nemzetközi piacra érvényesek. Ilyenek a globalizáció gazdasági, gazdaságpolitikai hatásai, az Európai Unió gazdasági lehetőségei vagy épp korlátai. Egy NG szakos átlátja az EU intézményrendszerét és működését, a világgazdasági folyamatokat. Ismeri a nemzetközi üzleti élet szereplőit, műveleteit és kapcsolatrendszerét. Tisztában van a protokollszabályokkal, felkészült a kulturális sokszínűségből fakadó esetleges problémák kezelésére.

 

Mit fogsz tanulni nálunk?

A gazdasági végzettség és az angol mellett legalább egy további (szak)nyelvet is elsajátítasz tárgyalóképes szinten, ami a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyelőnyt jelent. Képes leszel nemzetközi környezetben, idegen nyelven dolgozni, projekteket tervezni, szervezni, egy csapatot vagy vállalatot vezetni, vagy akár diplomáciai kapcsolatokat kezelni.

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

EU-s szakértő, diplomata, vagy akár pénzügyi szakemberként a BIG4 tanácsadója! Ha hazai vagy nemzetközi vállalatnál, kormányzati, nemzetközi intézménynél szeretnél nemzetközi gazdasági ügyekkel, kapcsolatokkal foglalkozni, az NG a tökéletes választás számodra.

 

Tanulj tovább nálunk, és a nemzetközi gazdasági életben nem lesznek számodra határok!

 

 

Jelentkezés mentéhez kattints IDE.