Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nemzetközi gazdálkodás alapszak – válaszd a határtalant!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Jó angoltudás, nyitottság a nemzetközi környezetre és más kultúrákra, érdeklődés a korszerű gazdasági ismeretek iránt – ha ezekben magadra ismersz, a nemzetközi gazdálkodás szakot neked tojta a húsvéti nyúl!

 

A szak elvégzése garantálja, hogy multinacionális vállalatoknál is megállod majd a helyed, miközben a más kultúrák iránti érdeklődésednek is hódolhatsz!

 

De mi is ez a nemzetközi gazdálkodás szak? Van olyan gazdálkodás is, ami nem nemzetközi, vagy ez csak valami puccos, semmitmondó név? Miközben a gazdaságtudomány általános, mindenhol érvényes ismereteket nyújt, vannak olyan aspektusai, amelyek kifejezetten a nemzetközi piacra érvényesek. Gondolj csak a globalizáció gazdasági, gazdaságpolitikai hatásaira, vagy az Európai Unió gazdasági lehetőségeire, korlátaira! Mindezeket tágabb összefüggésekben tanulod majd, a pénzügyi, menedzsment, üzleti kommunikációs és jogi alapokat is megismerve. Magyarul tényleg mindent, ami a nemzetközi gazdasági folyamatok megértéséhez kell – és persze még többet angolul ;-)

 

Soknak hangzik? Nem kevés, de a mi segítségünkkel meg tudod csinálni, és a befektetés sokszorosan meg fog térülni: ha belevágsz, anyagilag is nagyot szakítasz majd, mert a nemzetközi gazdasági életben nem lesznek számodra határok!

 

Oké, megy a like. De miért pont a Neumannon tanuljak tovább?

  • Mindenhol jó, de a legjobb itthon.
  • A legtöbb egyetem naprakész tudást kínál. Mi egy lépéssel előrébb járunk.
  • A tudás házhoz jön. Te miért mennél el innen?
  • A nagy egyetemi városok elég drágák. Amit ott kapnál, azt itt is megkaphatod.
  • Az ECO ösztöndíj (ezek mi vagyunk) egyedülálló az országban. Ha nem hiszed, guglizz rá!
  • A képzés rugalmas: ha szeretnéd, akár menet közben is szakot válthatsz.
  • Új helyzet, új barátok – ha közösséget keresel, irány a HK, irány a hallgatói mentorgárda.
  • Ha már hallgatóként szívesen „szakmáznál” csatlakozz az MKT NJE ifjúsági tagozatához
  • Duális képzés közgazdász szakon? Nem probléma... Kecskeméten ilyen is van! Tanulhatsz éjjel-nappal. De miért tennéd, ha emellett számtalan szórakozási, kulturális, sportolási lehetőséged is van nálunk?

Szóval, ha engem kérdezel, hogy miért, hadd kérdezzek vissza: miért ne?

 

Kíváncsi vagy a részletekre is? Keress minket a 2019. január 10-én kezdődő Educatio kiállításon, a Neumann János Egyetem standján, vagy gyere el a január 16-án, 9 órakor kezdődő kecskeméti Nyílt napunkra! Tájékozódj, kérdezz, döntsél okosan - a részletes program ide kattintva érhető el.