Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPSZAK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Kiemelkedő jövedelem multinacionális környezetben – a nemzetközi gazdálkodás a Te szakod!


A kecskeméti nemzetközi gazdálkodás alapszakon a nemzetközi üzleti világot, kultúrát, gazdasági és szabályozási környezetet jól ismerő gazdasági szakembereket képezünk. Ezt a szakot azoknak ajánljuk, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni, kiemelkedő jövedelemre szert tenni.

A képzés során a hallgatók megismerik a nemzetközi gazdasági és piaci folyamatokat, az Európai Unió működését, a globalizáció gazdaságpolitikai és kulturális hatásait, a nemzetközi vállalatok működését, valamint elsajátítják az ahhoz kapcsolódó menedzsment, marketing, jogi és kommunikációs szakterületek alapjait.

A képzés gyakorlati jellegét erősítik a projektfeladatok, melyek során a hallgatók egyéni konzultációk alkalmával valós nemzetközi üzleti problémák megoldásában vesznek részt. 

A szakon végzettek rendelkeznek az üzleti döntéstámogatás nemzetközi és interkulturális összefüggéseinek ismeretével. Elsajátítják a projektekben és csoportokban való munkavégzés sajátosságait, valamint fejlesztik szakmai nyelvtudásukat, hogy multinacionális környezetben is megállják helyüket.


Főbb általános gazdasági tantárgyak: közgazdaságtan, menedzsment, marketing, üzleti kommunikáció, számvitel, vállalati pénzügyek, üzleti jog, nemzetközi pénzügyek, emberi erőforrás-gazdálkodás, üzleti statisztika, adózás, szaknyelv

Szakspecifikus tárgyak: növekedéspolitika, EU gazdaságtana, nemzetközi gazdasági intézmények, nemzetközi adózás, külgazdasági politika

 

Tanulmányaidat folytasd mesterszakjainkon.

Felsőoktatási szakképzés