Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Nagy sikerű konferencia karunk közreműködésével

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Több, mint 270 fő vett részt a GTK közreműködésével „Az intelligens vállalat” címmel megrendezett konferencián.


2019. október 17-én karunk és a Menedzsment és Controlling Egyesület közös szervezésében megrendezésre került a 14. Menedzsment és Controlling konferencia, amely a hazai kontrollerek és gazdasági felsővezetők egyik legnagyobb és legnépszerűbb konferenciája. Az egész napos eseménynek részben a GAMF főépület nagyelőadója, részben pedig a nemrég átadott Campus épülete adott otthont.


A konferencia előadásainak középpontjában a digitalizáció adta lehetőségek és az általa okozott kihívások álltak. A rendezvény fő plenáris előadását Josip Niksic a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft pénzügyi igazgatója tartotta „A mi utunk – egy pénzügyi szervezet jövőbeli készségei és erőforrásai” címmel. Előadása során a pénzügyi szervezetek négy fő égető kérdéséről az (1) adatok magasfokú elemzési képességéről, a (2) pénzügyi szervezetek jövőbeli működési modelljéről, a (3) termék- és vevőközpontú pénzügyi funkcióról, valamint a (4) szervezet jövőbeli képességeinek, gondolkodásmódjának és innovációképességének fejlesztéséről beszélt. Ezt követte Radó István, az MCE elnökének előadása, amelyben a pénzügyi és számviteli szakmánkat érintő robotizációról és a digitális vállalatok üzleti modelljéről beszélt. A plenáris előadások során volt még szó a Praktiker Kft-t, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-t érintő kihívásokról a digitalizáció területén és az azokra adott válaszokról a szervezetek vezetőinek szemszögéből. A plenáris szekciót az exponenciális üzleti modellekről és az exponenciális transzformációról szóló előadás zárta.

 

Délután az érdeklődők három workshop szekció közül választhattak, amelyekben a nemzetközi nagyvállalatcsoportok controllingjáról, a kisvállalatoknál használt üzleti intelligencia lehetőségekről és az exponenciális üzleti modellekről hallgathattak a részvevők izgalmas, gyakorlatorientált előadásokat és vehettek részt szakmai vitában.

A napot Svéda Dóra, a Coachingcentrum vezetőjének előadása zárta, amely után az előadó a személyes márka építésének fontosságáról, az egyes generációk munkahellyel szemben támasztott elvárásairól beszélgetett a résztvevőkkel.

Dr. Szívós László, a Gazdaságtudományi Kar dékánhelyettese elmondta, hogy a konferencián összesen 270 fő vett részt. A kontrolling és gazdasági szakma vezető szakemberei mellett a GTK hallgatói is nagy számban csatlakoztak és hallgatták végig a nívós előadásokat. A résztvevők egy csoportjának pedig a konferencia utána lehetősége volt egy kétórás gyárlátogatáson részt venni a Mercedes kecskeméti gyárában. A dékánhelyettestől azt is megtudtok, hogy másnap, 2019. október 18-án, a konferencia egyik utóeseményeként Karunk adott otthont a Menedzsment és Controlling Egyesület controlling oktatói workshopja soron következő ülésének, ahol a controlling oktatás jövőjéről, a szakmai elvárásokról és az oktatás digitalizációjáról értekeztek az ország különféle egyetemeinek controlling oktatói.