Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

"Mindig olyan feladatokba próbálok belekezdeni, amelyek érdekelnek és alkotásra ösztönöznek"

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hódi Gergő rendkívül sokoldalú személyiség. Karunk duális képzésén tanul, végzős hallgató. Emellett az MNB kommunikációs igazgatóságán dolgozik, a Kenji Racing Team oszlopos tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság egyetemünkön működő szervezete (MKT NJE) ifjúsági tagozatának egyik alapítója, akit a 2019/2020-as tanévben a Hallgatói Önkormányzatba is beválasztottak. Gergővel aktív hallgatói életéről, jövőbeni terveiről beszélgettünk.

 

Duális hallgatóként a Magyar Nemzeti Bank Kommunikációs igazgatóságán dolgozol és terveid szerint itt is szeretnél elhelyezkedni. Milyen feladatokat látsz el a napi munkád során?

A csütörtök-péntekeimet minden héten a fővárosban töltöm. A jegybank kommunikációs igazgatóságán gyakornokoskodom. Elsősorban online felületekre készítek anyagokat, videókat vágok, képeket, kiadványokat szerkesztek, belső és külső használatra is. Az MNB-nél már harmadik éve vagyok gyakornok. Rendkívül sok munkatapasztalatot tudtam gyűjteni az évek során több területen is, hiszen Protokoll és rendezvény szervező osztályon, valamint az Oktatási osztályon is volt lehetőségem betekinteni a bank működésébe. Terveim szerint heti 20 órában szeretnék dolgozni a jelenlegihez hasonló munkakörben, hiszen kiélhetem a kreativitásomat. 

 

2018-ban hallgató társaiddal megalapítottátok az MKT NJE ifjúsági tagozatát. Az első pillanattól aktív tagja vagy a szervezetnek, és – igaz, ezt kevesen tudják - jelentős a szereped annak munkájában: a Business Szerda rendezvények megálmodója és koordinátora vagy. Milyen sikerek és élmények fűznek az MKT-hoz és a Business Szerda előadásokhoz?

Már elsős korunkban elhatároztuk, hogy nekünk, mint az első egyetemi generációnak alkotnunk kell valami maradandót, amit a hallgatók tovább tudnak vinni. Sokat gondolkoztunk egy szakkollégium létrehozásán, de egy rendezvény okán az MKT ifjúsági tagozata került előtérbe, amit megalapítottunk. Budapesten sokat jártam más egyetemek előadásaira. Egy ízben Balogh Leventét, a Szentkirályi ásványvizet előállító cég alapítójának bemutatkozását/előadását hallgattam, amelyből sok motivációt gyűjtöttem. Elhatároztam, hogy hasonló rendezvényeket szervezek szülővárosomban, Kecskeméten. Szerencsére társaim támogatták a felvetésemet és megszerveztük az első eseményt, ami rendkívül jól sikerült. Azóta egy rendezvény-sorozat lett belőle, aminek a szervezését nehezen engedem ki a kezemből, mert imádom csinálni, de szeretném átadni az utánam következőknek a koordinálást, hiszen az MKT ifjúsági tagozatának az az egyik célja, hogy a szervezetben munkálkodva tapasztalatokat gyűjtsenek a hallgatók. Remélem a kitaposott utat kiszélesítik és folytatják ennek a rendezvénynek a sikereit.

 

A szakmai sikerekhez hozzá tartozik az is, hogy az NJE hivatalos versenymotor építő csapatának, a Kenji Racing Teamnek is a tagja vagy. Mi a következő kitűzött célotok és mi a te szereped ebben?

A csapathoz 2016-ban csatlakoztam. Kezdetben talán még az mozgatott inkább, hogy imponáljak egy lánynak. Azóta eltelt 3 év és rendkívül sokat köszönhetek a társaságnak. Egyrészt rengeteg barátot szereztem és minimális betekintést nyerhettem a mérnökök világába. Ma már én is hasonlóképpen tudok szerelni, mint a GAMF-os hallgatók, sokat tanultam tőlük. A csapaton belül mindig is menedzsment feladatokat kellett ellátnom. Rendezvényeken jelentem meg a motorral, szponzorokat kellett keresnem és megtartanom, illetve a csapat megjelenése is hozzánk tartozott, a szerelés már csak egyfajta új világ volt számomra. 2018-ban részt vettünk az V. MotoStudent versenyen, ahol a mi motorunk volt magasan a mezőny legkönnyebb járműve. Jövőre ezt a címet szeretnénk megtartani és több kategóriában is a dobogóra kerülni. Az én feladatom a menedzsment csapat összefogása és közösen megtervezni a kijutást egy komoly nemzetközi megpróbáltatásra, Spanyolországba. Ezzel kapcsolatban elsősorban rám hárul az anyagi háttér, illetve a motor építésénél felmerülő költségek fedezetének megteremtése. Mindezeken felül nagyobb figyelmet szeretnék szentelni a közösségi felületeken keresztül a csapat folyamatos online megjelenésére is.

 Azáltal, hogy hallgatótársaid bizalmat szavaztak neked és beválasztottak a 2019/2020-as tanévben működő Hallgatói Önkormányzatba, újabb, jelentős feladatot vállaltál magadra. Hogy bírod ezt a sok-sok tevékenységet összeegyeztetni? Lesz időd a hallgató érdekképviseletre is?

Hogyne, hiszen ezért indultam a választásokon és ezúton is szeretném megköszönni, hogy a hallgatók megválasztottak a hallgatói önkormányzat tagjának. Mindig olyan feladatokba próbálok belekezdeni, amelyek érdekelnek és alkotásra ösztönöznek, de szerintem a legfontosabb az, hogy minden területen egy-egy csapathoz tartozok és közösen érjük el a sikereket. A sokirányú érdeklődésem több energiát igényel, ezek okán több sikert is tudok magam mögött. Ami leginkább motivál, hogy az egyetemi éveimet minél hasznosabban eltöltsem és minél jobban kihasználjam azokat a lehetőségeket, amiket a Neumann János Egyetem tud a hallgatók számára biztosítani. 

 

Ha az idei év számodra legfontosabb eseményét vagy teljesítményét kellene kiemelned, mi lenne az?

Ez az év, számomra minden területen az építkezésről szólt. Idén azt is elhatároztam, hogy az eddigieknél is több energiát szeretnék belefektetni abba, hogy Kecskemét egyetemi várossá váljon, ezek okán hoztuk létre a Kecskeméti Egyetemi Közösségért Egyesületet (KEKE). Jövőre vannak tehát igazán izgalmas terveim az egyetemi élet fellendítése érdekében. Remélem, egy év múlva ismét felkér a Gazdaságtudományi kar egy hasonló interjúra és már a KEKE sikereiről is be tudok számolni.