Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Mindig legyen B terved! - Pótfelvételi 2021

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nézzünk néhány nyomós érvet a Neumann mellett! Gyönyörű környezet, színes közösségi programok, elérhető ösztöndíjak és még számos diákbarát szempont. 


Minőségi oktatás, hallgatókra hangolva

Egyetemünk az elmúlt időszakban nemcsak jelentősen fejlődött, de egy 21. századi modern Campussal is gazdagodott. Gyakorlatorientált, sokszínű képzési portfólióinkban egyre meghatározóbb szerephez jut az attraktív és versenyképes gazdaságtudományi képzés. A kecskeméti közgazdászképzés minőségét, az itt megszerzett diploma munkaerőpiaci értékét oktatóink felkészültsége, minőség iránti elkötelezettsége és intézményünk stabil jövőképe együttesen garantálja. Kecskemét és az egyetem egyszerre nyújt vonzó, inspiráló és hallgatóbarát felsőoktatási környezetet a bennünket választó hallgatók számára. 

A hallgató egyetemünk legnagyobb értéke. Az itt végzettek szakmai felkészültsége, személyes adottságai biztosítják egyetemünk jó hírét. Éppen ezért fontos, hogy szakmailag és emberileg is segítsük a majdani előmeneteledet, tanulmányaidat a munkába állásodat. Számos vállalattal állunk kapcsolatban, így a szakmai gyakorlat megszerzése és a későbbi elhelyezkedésed is biztos kezekben koordinált. További lehetőség a duális képzési forma, melynek lényege, hogy az órarendi oktatás mellett szakmailag minősített vállalatoknál gyakorlati képzés is folyik. Ennek során nemcsak az ismereteid gyarapodnak, de megismered a vállalat működését, a vállalati kultúrát is, mindezt az egyetemi tananyaghoz szorosan illeszkedve, az egyetemen megszerzett tudással és diplomával közös csomagban. Emellett kulturális, sport- és szórakozási lehetőségek széles skáláját fogod találni nálunk, ITT pedig egy korábbi hallgatói élménybeszámolót olvashatsz.

Az alapképzésben az alábbi szakokra jelentkezhetsz:

Részletesen a szakokról ITT

 

Egyedülálló ösztöndíjrendszer

ECO ALAP Ösztöndíjunkkal a gazdaságtudományi képzésben egyedülálló mértékű, félévenként 120 ezer Ft (a féléves önköltségi díj 50%-a) támogatást kapsz a költségtérítéshez, 7 féléven át (nemzetközi gazdálkodás szakon 8 féléven át). Alapfeltételek: legalább 350 pontos felvételi eredmény, később aktív önköltséges hallgatói jogviszony, legalább 3,00-as tanulmányi átlag és megfelelő ütemű tanulmányi előrehaladás, valamint angol vagy német középfokú nyelvvizsga megszerzése legkésőbb az 5. félévig. ECO KIEMELT Ösztöndíjunkkal pedig, az évfolyam legjobb 20%-hoz tartozó tanulmányi átlag elérésével félévenként az önköltségeseknek 150 ezer Ft (a féléves díj 62,5%-a), az állami támogatásúaknak 30 ezer Ft juttatás jár. A Pályázatot a beíratkozást követően kell benyújtani, és a Rád vonatkozó, elérhető ösztöndíj elnyerése a feltételek teljesítése esetén automatikus. További információ ITT


Kiváló tanulási körülmények

„Egy jó campus mindezek mellett nem csak a tanulás, hanem a közösségi kapcsolatok formálódásának helyszíne is. A hallgatók rendelkezésére álló közösségi terek, a büfé az épület meghatározó hangulati elemei, így a tanulás mellett a közösségi létnek egyedülálló feltételeket biztosítanak. A többi már a mostani középiskolásokon, a jövő egyetemistáin múlik. Az új feltételek között egyedülálló élményt, igazi kalandot ígér a tanulás – szerintem vétek lenne nem belevágni!” –dr. Tóth Tamás, dékánhelyettes. Az épület nem csak impozáns, de minden négyzetcentiméterében az oktatást szolgálja. E mellett a közösségi terek tökéletesek ismerkedésre, csapatépítésre, találkozásra a hallgatók között. Ha nem jártál még nálunk, itt láthatod a látványterveket, a közeljövőben még számos új építészeti elemmel gazdagodik a Campus környéke.

Látnod kell a tőzsdetojást, a nagyelőadót és a büfét, mert ilyen egyedi dizájnnal még biztosan nem találkoztál!


Felsőoktatási szakképzés - egyetemi diploma emelt szintű érettségi nélkül!

A felsőoktatási szakképzés (FOSZK) felsőfokú szakképzettséget biztosít, a képzési idő 4 félév. A képzést csak felsőoktatási intézmények indíthatják, állami ösztöndíjas és önköltséges formája is van. Közkedvelt azon hallgatók körében, akik nem vállalták az emelt szintű érettségit, vagy az éppen nem úgy sikerült, mint ahogyan elképzelték és nem akarnak kiesni a tanulásból. A FOSZK által időt nyerhetsz, hiszen újra jelentkezhetsz alapképzésre és beszámításra kerülnek FOSZK-os vizsgáid és éved is. Ráadásul az egyetem összes szolgáltatását ugyanúgy igénybe veheted, mint ha alapszakra járnál. Az ilyen végzettséggel asszisztensi, ügyintézői, szervezői és irodai adminisztrátori munkakörökben helyezkedhetsz el, vagy kedvező feltételekkel egyetemi alapszakon folytathatod a tanulmányaidat! További részletek ITT  A FOSZK a kiskapu az ösztöndíjas alapszakos helyekhez. Nem mindenki 400 ponttal vág a továbbtanulásba. Ha magadra ismersz, a legjobb döntés a FOSZK!

Perspektíva a mesterszakos képzésben - MBA 

Az Master of Business Administration (MBA) megfelelő szakmai gyakorlat birtokában lehetővé teszi a továbblépést.

Az MBA a világ legismertebb és legelismertebb mester szintű közgazdász végzettsége. Népszerűsége főként abban rejlik, hogy a menedzsment és üzleti tudományok elméleti alapjainak és gyakorlati kérdéseinek oktatásával a gazdasági jellegűtől eltérő alapvégzettséggel rendelkezőket is kiválóan felkészíti az sikeres gazdálkodási, üzleti döntésekre, menedzseri feladatok ellátására. A világ vezető cégeiben a menedzserek többsége rendelkezik MBA diplomával és bízik a kapcsolódó tudás értékében... Mindazoknak a gyakorló szakembereknek ajánljuk, akik alapdiplomájuk után szeretnének elméleti és tudományos ismereteikben is fejlődni. Részletek, jelentkezési információ ITT 

 

A GTK-s pótfelvételiről bővebb információ ITT érhető el.

A GTK munkatársai közvetlenül is örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére:  +36 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@uni-neumann.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják. Akinek az MBA szakkal kapcsolatosan lenne kérdése, az mba@gtk.uni-neumann.hu  elektronikus levélcímen teheti fel, de az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk.