Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Mesterséges intelligencia lesz a főnököm? - Konferencia Kecskeméten az intelligens vállalatról

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Interjú Radó Istvánnal, a Menedzsment és Controlling Egyesület elnökével, a 14. Menedzsment és Controlling Konferencia előadójával.

 

Van-e közös vonás a pókerben és a vállalatirányításban?

Bizony, van. Mindkét esetben komplex helyzetekben, hiányos információk alapján kell döntéseket hozni. A vállalatvezetőknek tehát ugyanúgy szükségük van jó intuícióra, mint a pókerjátékosoknak.

 

Pókerben a mesterséges intelligencia (MI) már legyőzte a legjobb játékosokat. Pedig az MI-nek nyilván nincs intuíciója. Vajon az MI képes legyőzni a legjobb vállalatvezetőket is?

Ez utóbbi kérdésre egyelőre nincs válasz. De maga a kérdés egyre erősebben felmerül. Mert a mesterséges intelligencia már ott dolgozik a vállalatoknál. Hol kisebb, hol nagyobb szerepet kap az irányításban is. Az „intelligens vállalatok” irányításában. Ezért lesz az intelligens vállalat a fő témája a Menedzsment és Controlling Egyesület idei konferenciájának, amelynek október 17-én a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara ad otthont Kecskeméten.

 

Miért éppen Kecskemét?

Mert a Gazdaságtudományi Kar új, futurisztikus épületénél aligha lehetne ehhez a témához jobban illeszkedő helyszínt találni. Mert maga a város is gyönyörű. Mert a kecskeméti vállalatok közül sokan kiváló példával szolgálnak az intelligens vállalatirányításra. Mert a környéken lévő vállalatok és az egyetem közti együttműködés rendkívül ígéretes, s az intelligens vállalat témájában is elsőrangú tudásközpont van kialakulóban. És még sorolhatnánk.

A konferenciára az ország minden részéből gyűlnek össze kiváló szakemberek Kecskeméten. A vállalatirányítás legjobb gyakorlatait vonultatják fel. Az itteni szakemberekkel folytatott tapasztalatcsere biztosan gyümölcsöző lesz. Ha érdekli a téma, jöjjön el Ön is!

 


14. Menedzsment és Controlling Konferencia


Az intelligens vállalat
Kecskemét, 2019. október 17.
Helyszín: Neumann János Egyetem, 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

Részletek: https://mce.hu/aktualis-konferenciak/