Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MBA - vezetőképzés Kecskeméten

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Fiataloknak és örökifjaknak, csapatjátékosoknak és magányos akcióhősöknek

 

Mi is az az MBA?

A Master of Business Administration egy alapos közgazdaságtani tudáson nyugvó, gyakorlatcentrikus ismereteket nyújtó képzési forma, amely mesterszakos végzettséget ad üzleti igazgatás és menedzsment területén. Az MBA diploma belépő az üzleti guruk világába: a vezető cégek menedzsereinek többsége rendelkezik a képzés által biztosított naprakész, elméleti alapokon nyugvó, de gyakorlati fókuszú tudással, mely tapasztalatok szerint hatékonyan szolgálja a sikeres gazdálkodási, üzleti döntéseket, menedzseri feladatok ellátását, és mindemellett a közszolgálatban és az államigazgatásban is egyre jelentősebb szerepe van.

 

Az MBA nem pusztán egy emelt szintű, gyakorlatorientált közgazdászdiploma.

A képzési forma népszerűségének kulcsa az, hogy szinte bármilyen területről érkező diplomások számára hasznosítható tudást nyújt, hiszen egy cég sikeres működéséhez az élet valamennyi területén szüksége van a vezetőknek üzleti, menedzseri ismeretekre.

A képzés nemcsak közgazdászoknak hasznos, hanem más alapvégzettségűeknek, például orvosok, jogászok, és természetesen vállalkozóknak, menedzsereknek is.

 

Miért éri meg a Neumann János Egyetem MBA képzését választania?

-          A hazai MBA-képzés élvonalába tartozó oktatói gárda, más egyetemek MBA-képzésein szerzett, több évtizedes tapasztalattal

-          Országosan harmadik, vidéki összehasonlításban a legnépszerűbb MBA-képzés

-          A munka melletti tanulást segítő képzési szerkezet, szombati oktatási és vizsganapokkal

-          Négy szemeszter alatt végzettség

-          A MBA végzettséggel rendelkezők havi bruttó átlagjövedelme 876.273 Ft (a Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint)

-          Mindez helyben, és a hazai képzési piacon igen kedvező, mindössze 280.000 Ft/féléves tandíjért!

 

Mit fog tanulni nálunk?

A szakon három fő irányban lehet specializálódni: vállalati menedzsment, pénzügy és számvitel, illetve marketing. A három modul a cégek működéséhez szükséges menedzsment-, vállalatirányítási, pénzügyi, ill. marketinges vonatkozású gazdasági hátterének alapos ismeretét nyújtja.

-          A pénzügy és számvitel modul a mikro- és makropénzügyek, elemzések, a számvitel és az adózás területén nyújt speciális tudást.

-          A vállalati menedzsment modul hallgatói a vállalat belső szervezetének sajátosságait, működésének átalakítását, a fejlesztéséhez kapcsolódó ismereteket mélyítik el.

-          A marketing modul pedig a hazai és nemzetközi marketing trendekkel ismerteti meg a hallgatókat.

Szemben a hagyományos közgazdász mesterképzéssel, az MBA képzés „business school” típusú oktatás keretei között zajlik, így a megszerzett, gyakorlathoz kapcsolt elméleti tudás kifejezetten hasznos lehet a közgazdaságtantól eltérő hátterű hallgatók számára is, akik saját céges tapasztalataikhoz köthetik a nálunk tanultakat – nem beszélve arról, hogy a cégek is egyre inkább az MBA-típusú, biztos elméleti alapokon nyugvó, de gyakorlati tudást nyújtó és készségeket fejlesztő tanulmányokat végzett munkaerőt keresik a középvezetői, vezetői pozíciók betöltésére. Akár saját vállalkozásában, akár cégen belül vagy a munkaerőpiacon – MBA végzettségét és az itt szerzett tudást mindenhol kamatoztathatja.

 

Hogyan tud jelentkezni?

A GTK-s pótfelvételiről bővebb információ ITT érhető el.

 

Kérdése lenne?

A GTK munkatársai közvetlenül is örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére:  +36 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@uni-neumann.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják. Akinek az MBA szakkal kapcsolatosan lenne kérdése, az mba@gtk.uni-neumann.hu  elektronikus levélcímen teheti fel, de az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk.