Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MBA üzleti képzésre jelentkezne? Eláruljuk az okokat, amiért érdemes Kecskemétre váltani

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Négy éve új szereplő jelent meg a hazai szakmai világ által is legértékesebbnek tartott közgazdasági diplomát nyújtó képzések piacán: a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A belépő paradésra sikerült: a kecskeméti MBA rögtön az ország harmadik legnagyobb létszámmal induló MBA-szakát mondhatta magáénak, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet szerezte meg. Kecskemét nem csak élre tört, de élen is maradt: pozíciói az utóbbi években kifejezetten megerősödtek, az itteni képzés az ország távolabbi tájairól is vonz érdeklődőket.

 

Kárpáti József, a GTK dékánja szerint a siker több körülmény szerencsés egybeesésének köszönhető. Az MBA képzésben kezdetektől az ELTE oktatói vesznek részt, mely eleve magas szakmai színvonalat, gyakorlatorientáltságot és a képzés a gazdaság változásaihoz való gyors adaptációját garantálta. A közben alapítványi formába átalakult Neumann János Egyetem kitűnő feltételeket, magas szintű oktatási körülményeket biztosít az MBA-s hallgatóknak, kiknek órái mindig a szombati napokra esnek.

Az MBA szakok országos versenyében a képzés díja is a legkedvezőbbek közé tartozik: a nagy fővárosi egyetemek általában legalább 400.000 Ft-ért kínált félévi költségtérítése helyett Kecskeméten egy félév mindössze 280.000 Ft-ért teljesíthető. Mint a dékán elmondja, eredetileg a kecskeméti régió vezető üzletemberei számára hirdették meg a képzést, a kedvező tandíjat is a helyi lehetőségeknek köszönhetően tudták biztosítani. A színvonal mindvégig magas volt és magas marad, jó híre elterjedt az országban, s ma már távoli tájakról is érkeznek érdeklődők, akik Kecskeméten szeretnének MBA diplomát szerezni. 

– Mindehhez az oktatás megszervezésének hallgatóbarát megoldásait, a számonkérések rugalmas és felkészítő órákkal segített rendjét s a kecskeméti kampusz 21. századi technikával felszerelt épületének lehetőségeit tudjuk még hozzá tenni. Legnagyobb vonzerőnk talán mégis az, hogy a Közép-Magyarországi Régió központjában, könnyen megközelíthető, központi helyen lehet a képzésbe bekapcsolódni. Nem csak a képzés jóval kedvezőbb díja, hanem annak sajátosságai miatt is érdemes megfontolni, hogy a sorrendváltozás lehetőségével élve valaki a kecskeméti GTK-ra váltson. Többszörösen megéri, az itt megszerzett tudás pedig azonnal a gyakorlatban hasznosul – ajánlja a GTK dékánja a Neumann János Egyetem kecskeméti MBA képzését azoknak, akik még nem döntöttek a helyszín mellett.