Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MBA képzés nem csak közgazdászoknak - Kecskeméten

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A Neumann János Egyetem kecskeméti Gazdaságtudományi Karán 2019 szeptemberétől már a második évfolyam kezdi meg tanulmányait a magyar nyelvű Master of Business Administration (MBA) mesterszakon, ahol a képzés szombati napokon zajlik.


Ez a különleges képzés a régióban egyedülálló lehetőséget kínál a menedzseri továbbképzések területén: népszerűségét jelzi, hogy a tavaly elindult kecskeméti szak rögtön az ország egyik legnépszerűbb MBA képzése lett. 

Az MBA a világ legelismertebb és legrangosabb közgazdasági végzettségét adjanem csak közgazdász alapvégzettségűek számára. Ahogy dr. Gyökér Irén professzor asszony, a szak egyik vezető oktatója kiemelte, az MBA belépő a magasabb pozíciókra, közismert végzettség, a világon mindenhol nagyra értékelik. „Volt hallgatóim kiemelkedő karrierje is ezt igazolja. Széleskörű tudásuk, egészlátásuk, stratégiai szemléletük révén a vállalati, szervezeti sikerek hajtóerejévé válhatnak.”

A képzés nem csak a közgazdászoknak hasznos, hanem más alapvégzettségűek, pl. a mérnökök, az orvosok, a jogászok számára is. Az utóbbi évek egyik fő tapasztalata, hogy az MBA a közszolgálatban és az államigazgatásban is értékteremtő tényezővé vált. A Diplomás Pályakövető Rendszer felvi.hu-n közzé tett adatai szerint 2018-ban az MBA végzettséggel rendelkezőknek havi bruttó 876.273 Ft volt az átlagjövedelme, és szinte mindannyian közép- vagy felsővezetői pozíciókat töltenek be.

Miért Kecskemét? „Minden képzés akkor jó, ha korszerű, mégis tapasztalatokra épített programja van, ad rugalmasságot az egyéni érdeklődés érvényesítésére és kiváló oktatói gárdája van. Az NJE-en mindehhez társul majd az európai szintű campus adta technikai és szolgáltatási kiválóság is.” - mondja a professzor asszony. A kecskeméti MBA népszerű modulokat kínál, kipróbált oktatógárdája magas szintű szakmai hátteret biztosít. Mindezt európai színvonalú szervezettség, a munka melletti tanulást segítő oktatásszervezési megoldások támogatják, többek között a szombati oktatási napok, a jól szervezett számonkérés, és tanulást segítő segédanyagok.

A Gazdaságtudományi Kar MBA mesterképzésére a 2020-as pótfelvételi eljárás keretében a felvi.hu E-felvételi rendszerében a jelentkezésre irányadó szabályok szerint, a jelentkezési űrlap kitöltése és a szükséges dokumentumok feltöltése mellett 2020. augusztus 9. éjfélig lehet jelentkezni.

A jelentkezőkkel való szakmai és motivációs beszélgetésére augusztus 14-18. között kerül sor, amelyről augusztus 10-e után e-mailben értesítjük a felvételizőket. A felvételi beszélgetésen személyesen és online formában is részt lehet venni.