Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MBA képzés Kecskeméten - Nagy érdeklődés mellett, szeptembertől jön a második belépő évfolyam

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2018 szeptemberében elindult MBA mesterszak azonnal a hazai felsőoktatás élvonalába repítette a kecskeméti egyetemet. A GTK a legtekintélyesebb budapesti gazdasági karok mellé felzárkózva a hazai MBA-képzések toplistáján országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet szerezte meg. A sikertörténet 2019-ben isf olytatódott: februártól a példátlan népszerűségű szak keresztféléves formában is hallgathatóvá vált - 2019 szeptemberétől pedig - közel hatvan jelentkezővel - már a második évfolyam lép be.  Aki lemaradt a februári felvételiről, augusztusban még jelentkezhet!

 

Az MBA képzésről sokan tudják, hogy a világ legelismertebb és legrangosabb közgazdasági végzettségét adja - az viszont már nem mindenki számára nyilvánvaló, hogy megszerzésének lehetősége nem csak közgazdászoknak nyitottReális és ideális választás az üzleti tudományok iránt érdeklődő, gyakorlattal rendelkező diplomások – mérnökök, műszaki menedzserek, jogászok, orvosok, informatikusok, pedagógusok vagy bölcsészek – számára is.

Ezt ismerte fel az a közel hetven hallgató, aki a 2018 szeptemberében a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán megkezdte MBA tanulmányait, 2019. februárjában, a keresztféléves képzése elindulásával hozzájuk újabb 7 hallgató csatlakozott. A februári adatok szerint a 2019. szeptemberében belépő új évfolyamon közel hatvan hallgató kezdi meg majd tanulmányait. A képzésre beiratkozottak mindannyian az üzleti-gazdasági életben dolgozó, gyakorló szakemberek, sokan közülük vezető, csúcsvezetői beosztást töltenek be. Számtalan elfoglaltságuk mellett mégis vállalták, hogy „újra iskolapadba ülnek”, s vállalják az elitképzés – Kecskeméten egyébként igen kedvező - költségeit is

A különböző területen dolgozó szakemberek számára - elmondásuk szerint - a fő vonzerőt egyrészt a képzés helyi jellege és rugalmas, elfoglaltságaikhoz igazodó megszervezése, másrészt a tanulmányok magas szakmai színvonala jelentette. A két éves képzés az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójának központjában, Kecskemétenmagyar nyelven zajlik, részidős (levelező) formában, kizárólag szombati oktatási és vizsganapokkal. A képzés tananyaga elektronikus formában is rendelkezésre áll, az előadásokat a modern oktatástechnológia támogatja, az előadások hanganyagának rögzítése is segíti a felkészülést.

A kecskeméti GTK oktatói gárdája zömében más egyetemek MBA-képzésein már több évtizedes oktatási tapasztalatot szerzett, elismert oktatókból álló képzési műhely. Az MBA-képzés színvonalát 15 vezető oktató és egyetemi tanár, számos további kiemelkedő oktató kolléga és oktatási tapasztalattal rendelkező szakember fémjelzi. Sokan közülük - vezetőként, vagy tanácsadóként - az üzleti életben is dolgoznak, s az ott megszerzett gyakorlati tudást az oktatásban is hasznosítják Az első év tapasztalatai igen kedvezőek voltak. Az első év tapasztalatai igen kedvezőek voltak. A szombatonként megtartott órákat végig nagy érdeklődés kísérte: nem csak a képzés szerkezetével, a tárgyak összetételével voltak elégedettek hallgatóink, de a számonkérések, a vizsgáztatás rendjével is.

A Kar a 2019 szeptemberében induló új évfolyamhoz még vár csatlakozókat: a pótfelvételi eljárás várhatóan augusztusban kerül majd meghirdetésre. Mint dr. Pázmándi Kinga, a Kar dékánja, az MBA-képzés egyik vezető oktatója elmondta, az ősz igazi váltást jelent majd a Neumann GTK életében: a munka már a minden igényt kielégítő, vadonatúj, kiváló technikai felszereltségű Campusban kezdődik majd el, ami a hallgatói igények még magasabb szintű kiszolgálását teszi majd lehetővé.

 

képzéssel és a felvételi jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információk a Kar honlapján megtalálhatók, ám munkatársaink örömmel válaszolnak a pótfelvételi lehetőségével kapcsolatos, és minden további kérdésre is. Elektronikus levelet az mba@gtk.uni-neumann.hu címre küldhetnek az érdeklődők, az MBA információs vonala „forródrótként” működik, a +36 (30) 811 26 87 telefonszám akár hétvégén is hívható.