Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MBA – Három betű a névjegykártyán, amitől kinyílnak az ajtók

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az NJE GTK MBA programja a régióban egyedülálló lehetőséget kínál a menedzseri továbbképzések területén. Sikerét jelzi, hogy a 2018-ban elindult szak rögtön az ország egyik legnépszerűbb MBA képzése lett: a GTK a legtekintélyesebb fővárosi gazdasági karok mellé felzárkózva (s többet közülük maga mögé utasítva) a hazai MBA-képzések toplistáján országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet szerezte meg, s ezt a pozícióját 2019-ben is megtartotta. 2020 februárjában újabb húsz keresztféléves hallgató lép be, hogy megkezdje MBA-tanulmányait – az érdeklődés tehát töretlen. Mi lehet a titka ennek az egyedülálló sikernek?

 

Az MBA iránt olyan, a gazdaság legkülönbözőbb területein dolgozó szakemberek érdeklődnek, akik ahhoz, hogy előrelépjenek, vezetővé váljanak, szükségét érzik a színvonalas, szisztematikus és naprakész üzleti tudás megszerzésének. A képzés így nemcsak közgazdászoknak hasznos, hanem más alapvégzettségűek, pl. mérnökök, orvosok, jogászok számára is. Egyre több cég elvárja és egyúttal támogatja az MBA diploma megszerzését a közép- és felsővezetői pozíciók betöltéséhez, így a végzettség ma már a hazai üzleti világ elitklubjába is belépőnek számít, és az utóbbi években a közszolgálatban és az államigazgatásban is értékteremtő tényezővé vált.

Ez e szakon végzettek közül kerülnek ki az ország legjobban fizetett topmenedzserei. Nem véletlenül: a Master of Business Administration (MBA) a legmagasabb szintű, nemzetközileg elismert üzleti képzés: belépő a felső tízezerbe, pecsét a menedzseri előléptetésekre. A Diplomás Pályakövető Rendszer 2018-as adatai szerint 876.273 Ft volt az MBA diplomával rendelkezők havi bruttó átlagjövedelme.

képzés során a hallgatók (akik közül sokan „civilben” a régió nagyvállalatainál máris vezetőként, top-menedzserként dolgoznak, vagy épp saját, sikeres vállalkozásaikat irányítják) naprakészre fejlesztik gazdasági-üzleti ismereteiket, ennek révén a munkahelyi tapasztalataikon nyugvó tudásukat is rendszerezettebb formában látják át. Szélesebb, igazi vezető rálátást lesznek képesek alkalmazni a vállalati pénzügyi, tervezési, menedzsment és marketing feladatokra. Mindez – az elsajátított szaktudással együtt – megalapozza majd a menedzseri és szakterületi döntéseiket, üzleti stratégiák alkotását, valamint ezek sikeres megvalósítását.

Képzésünk színvonalát tizenöt vezető egyetemi tanár, valamint számos további, kiemelkedő felsőoktatási szakember garantálja, akik többsége korábban más egyetemek MBA-képzésein tanítva igazította az MBA-hallgatók speciális igényeihez az oktatási módszereit. Sokan közülük – vezetőként vagy tanácsadóként – az üzleti életben is dolgoznak, így tudásuk a legfrissebb nemzetközi tudományos eredmények, a gyakran több évtizedes oktatói tapasztalat, valamint az üzleti életben működő gyakorlat biztos pillérein áll. A program – a hazai és nemzetközi minták mellett – e sokrétű tudást és tapasztalatot kamatoztatja, garantálva az oktatás színvonalát. A képzésnek a Kedo Zrt. új Kecskeméti Campusa ad otthon, ahol hallgatóink a legmodernebb feltételek mellett, igazi 21. századi környezetben tanulhatnak.

A képzés kétéves, négy szemeszteren keresztül zajlik. A munka melletti tanulást olyan oktatásszervezési megoldások támogatják, mint a levelező formátumú képzés, szombati oktatási és vizsganapok, jól szervezett számonkérés, tanulást segítő, innovatív segédanyagok. Az oktatás magyar nyelvű, így belépő nyelvi feltétel nincs, de a diploma megszerzéséhez legalább egy, szakmai anyaggal bővített középfokú nyelvvizsga szükséges. Három népszerű modult indítunk: vállalat menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint marketing. E három modul nyújt mozgásteret az üzleti világ iránt elkötelezett, jelenlegi vagy majdani vezetők számára, hogy a meglévő ismereteikhez és kitűzött céljaikhoz leginkább hasznosítható irányban építsék tovább karrierjüket.

 


A Neumann János Egyetem MBA mesterképzése államilag akkreditált. Programunkat hivatalosan felülvizsgálták és engedélyezték,  diplomáinkat Magyarországon és a világ legtöbb országában elfogadják. Képzésünk megfelel az MBA képzések általános nemzetközi sztenderdjeinek, így a European Quality Link (EQUAL) European MBA Guidelines követelményeinek is.

A Gazdaságtudományi Kar MBA mesterképzésére a 2020-as pótfelvételi eljárás kerertében a felvi.hu E-felvételi rendszerében a jelentkezésre irányadó szabályok szerint, a jelentkezési űrlap kitöltése és a szükséges dokumentumok feltöltése mellett 2020. augusztus 9. éjfélig lehet jelentkezni.

A jelentkezőkkel való szakmai és motivációs beszélgetésére augusztus 14-18. között kerül sor, amelyről augusztus 10-e után e-mailben értesítjük a felvételizőket. A felvételi beszélgetésen személyesen és online formában is részt lehet venni.