Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION (MBA) MESTERSZAK (MAGYAR NYELVEN)

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

MBA – Három betű a névjegykártyán, amitől kinyílnak az ajtók

Az NJE GTK MBA programja a régióban egyedülálló lehetőséget kínál a menedzseri továbbképzések területén. Sikerét jelzi, hogy a 2018-ban elindult szak rögtön az ország egyik legnépszerűbb MBA képzése lett: a GTK a legtekintélyesebb fővárosi gazdasági karok mellé felzárkózva (s többet közülük maga mögé utasítva) a hazai MBA-képzések toplistáján országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet szerezte meg, s ezt a pozícióját 2019-ben is megtartotta. 2020-ban MBA szakunkra több, mint negyven hallgató nyert felvételt, a 2021-es rendes felvételi eljárásban pedig már eddig több, mint harmincan csatlakoztak a képzésben résztvevőkhöz. Mi lehet a titka ennek az egyedülálló sikernek?

 

Az MBA iránt olyan, a gazdaság legkülönbözőbb területein dolgozó szakemberek érdeklődnek, akik ahhoz, hogy előrelépjenek, vezetővé váljanak, szükségét érzik a színvonalas, szisztematikus és naprakész üzleti tudás megszerzésének. A képzés így nemcsak közgazdászoknak hasznos, hanem más alapvégzettségűek, pl. mérnökök, orvosok, jogászok számára is. Egyre több cég elvárja és egyúttal támogatja az MBA diploma megszerzését a közép- és felsővezetői pozíciók betöltéséhez, így a végzettség ma már a hazai üzleti világ elitklubjába is belépőnek számít, és az utóbbi években a közszolgálatban és az államigazgatásban is értékteremtő tényezővé vált.

Ez e szakon végzettek közül kerülnek ki az ország legjobban fizetett topmenedzserei. Nem véletlenül: a Master of Business Administration (MBA) a legmagasabb szintű, nemzetközileg elismert üzleti képzés: belépő a felső tízezerbe, pecsét a menedzseri előléptetésekre. A Diplomás Pályakövető Rendszer 2018-as adatai szerint 876.273 Ft volt az MBA diplomával rendelkezők havi bruttó átlagjövedelme.

képzés során a hallgatók (akik közül sokan „civilben” a régió nagyvállalatainál máris vezetőként, top-menedzserként dolgoznak, vagy épp saját, sikeres vállalkozásaikat irányítják) naprakészre fejlesztik gazdasági-üzleti ismereteiket, ennek révén a munkahelyi tapasztalataikon nyugvó tudásukat is rendszerezettebb formában látják át. Szélesebb, igazi vezető rálátást lesznek képesek alkalmazni a vállalati pénzügyi, tervezési, menedzsment és marketing feladatokra. Mindez – az elsajátított szaktudással együtt – megalapozza majd a menedzseri és szakterületi döntéseiket, üzleti stratégiák alkotását, valamint ezek sikeres megvalósítását.

Képzésünk színvonalát tizenöt vezető egyetemi tanár, valamint számos további, kiemelkedő felsőoktatási szakember garantálja, akik többsége korábban más egyetemek MBA-képzésein tanítva igazította az MBA-hallgatók speciális igényeihez az oktatási módszereit. Sokan közülük – vezetőként vagy tanácsadóként – az üzleti életben is dolgoznak, így tudásuk a legfrissebb nemzetközi tudományos eredmények, a gyakran több évtizedes oktatói tapasztalat, valamint az üzleti életben működő gyakorlat biztos pillérein áll. A program – a hazai és nemzetközi minták mellett – e sokrétű tudást és tapasztalatot kamatoztatja, garantálva az oktatás színvonalát. A képzéseken a hallgatóink a legmodernebb feltételek mellett, igazi 21. századi környezetben tanulhatnak.

A képzés kétéves, négy szemeszteren keresztül zajlik. A munka melletti tanulást olyan oktatásszervezési megoldások támogatják, mint a levelező formátumú képzés, szombati oktatási és vizsganapok, jól szervezett számonkérés, tanulást segítő, innovatív segédanyagok. Az oktatás magyar nyelvű, belépő nyelvi feltétel nincs, de a diploma megszerzéséhez legalább középfokú angol, vagy más nyelvből megszerzett, szakmai anyaggal bővített középfokú nyelvvizsga szükséges. Három népszerű modult indítunk: vállalat menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint marketing. E három modul nyújt mozgásteret az üzleti világ iránt elkötelezett, jelenlegi vagy majdani vezetők számára, hogy a meglévő ismereteikhez és kitűzött céljaikhoz leginkább hasznosítható irányban építsék tovább karrierjüket.

 

 


A GTK-s pótfelvételiről bővebb információ ITT érhető el.


A GTK munkatársai közvetlenül is örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére:  +36 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@uni-neumann.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják. Akinek az MBA szakkal kapcsolatosan lenne kérdése, az mba@gtk.uni-neumann.hu  elektronikus levélcímen teheti fel, de az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk.