Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Magas jövedelem, biztos életpálya: gazdasági szakok Kecskeméten

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Míg Kecskemét tavaly három - nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy-számvitel - alapszakkal és két mesterszakkal - nemzetközi gazdaság és gazdálkodás és magyar nyelvű MBA - várta a leendő hallgatókat, 2019-től a Neumann GTK-n  egy további népszerű szak, a kereskedelem és marketing alapszak is elindul. Az egyetem alapítványi segítséggel az ECO ösztöndíjat elnyerő alapszakos hallgatóknak a tandíj felét elérő támogatást kínál.

 

A képzések első évében, az alapozó tárgyak összefésülésével a kecskeméti GTK biztosítja a hallgatóknak, hogy később szakosodhassanak, akár az egyes szakok közötti váltással is. A friss gazdasági diplomások az informatikus végzettségű pályakezdőkhöz hasonló bérért dolgoznak, így a közgazdász diploma hamar megtérülő befektetéssé válhat. A különleges oktatói gárdának köszönhetően Kecskeméten jól szervezett keretek közt, a legnívósabb hazai gazdasági képzőhelyekkel versenyképes szakmai tudás elsajátítására van lehetőség.

Az Oktatási Hivatal által összegyűjtött adatok szerint egy gazdasági végzettségű frissdiplomás kevesebb, mint 4 hónap alatt talál végzettségének és érdeklődésének megfelelő munkát. Az alföldi régiókban átlagon felüli igény mutatkozik a gazdasági szakokon végzett, felkészült menedzserekre, marketing, és pénzügyi szakemberekre, akik végzettségük folytán a keresett szakmák országos rangsorában a harmadik helyet foglalják el.

A Kecskemét mellett döntő fiatalok nem csak a legnépszerűbb és a munkaerőpiacon legkeresettebb gazdasági szakok közül válogathatnak, de megfizethető áron jó körülmények között tudnak majd élni, tanulni, szórakozni is. Az itteni albérlet piac ajánlatai kedvezőek, a kínált lakások színvonalasak. 55 négyzetméteren – a lakás beosztásától függően már külön szobában – kényelmesen elfér két egyetemista, így a költségek osztódnak, a bérleti díj 45-55 ezer forintra mérsékelhető. Két kollégium is várja a hallgatókat: a Lőveiben az államilag finanszírozott képzésre járók alig több mint 11 ezer forintot fizetnek, a Homokbányán pedig 16 ezer forintot - az önköltséges képzésben részt vevők pedig jelenleg havi 25 ezer forintét lakhatnak ott.

Az egyetemi diploma megszerzésének költségei más szempontból is igen kedvezőek Kecskeméten. A teljes képzés során több, mint félmillió forintos kezdeményt jelentő ECO ösztöndíj programban való részvétel feltételeit illetően a legfontosabb információkat tartalmazó tájékoztató megtalálható a kar honlapján. A kiválasztott középiskolákon keresztül, iskolai ajánlással megszerezhető ösztöndíjhelyekről a közzétett elérhetőségeken, és adott esetben az érintett iskolában lehet érdeklődni.

 


 


NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPSZAK

Azoknak ajánljuk, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni, kiemelkedő jövedelemre szert tenni. 

 

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPSZAK

 Az egyik legáltalánosabb, legátfogóbb, legnépszerűbb gazdálkodástudományi alapszak.

 

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPSZAK

Azoknak ajánljuk, akik már az alapszakos tanulmányaik végén a pénzügyekre specializált, piacképes tudást szeretnének, mindezt a hagyományosan igen ól fizetett a pénzügyi-számviteli területen.  

 

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPSZAK

Sokszínű ismereteket kapnak a hallgatók, a marketingen és az üzleti kommunikáción van a hangsúly. Az itt végzettek gazdasági szféra kifejezetten kreatív területeitől a multik értékesítéssel foglalkozó osztályain át bárhol megállják a helyüket.

 

 

NEMZETKÖZI GAZDASÁG ÉS GAZDÁLKODÁS MESTERSZAK

Az itt diplomázók a gazdasági, üzleti élet szinte bármelyik területén sikeresek lehetnek, s gyorsan emelkednek vezető állásokba is.

 

MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION (MBA) MESTERSZAK (MAGYAR NYELVEN)

Az MBA diploma a világ legismertebb, legnagyobb szakmai presztízzsel bíró üzleti diplomája. A kecskeméti Neumann GTK MBA képzése páratlan sikertörténet: az országos toplistán a vidéki egyetemek közül máris az első helyre került, és hazai viszonylatban is előkelő helyet foglal el.

 

 

További információ: http://gtk.uni-neumann.hu

Kérdésed van? Keress minket bátran: gtk@uni-neumann.hu

Információs forró drót: 06-30-811-2687