Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Kreatív stresszkezelés

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Karunk oktatója új oldaláról mutatkozik be...

Szinte mindegyik kollégánk jeleskedik a szakmai kompetenciáin túl valamilyen más területen is: Tanács János erőemelő, Tóth Zsuzsanna messzebbre fut, mint bárki más a karon... Alább Tessényi Judit kreatív alkotói oldalát ismerhetjük meg.

Tessényi Judit a Marketing és Üzleti kommunikáció tanszék vezetője és egyben hobbifestő. Ugyan sokan nevezik „festőművész”-nek, ő mégis inkább csak hobbiként tekint erre a tevékenységére.

A közelmúltban a szegedi Kőrösy József Szakközépiskolában nyílt önálló kiállítása a magyar kultúra napja alkalmából, ezen a héten pedig a Bálint Sándor Művelődési házban állítja ki képeit 10 további alkotóval közösen. Péntenek viszont Budapesten a XI.kerületi Optika Galériában volt megnyitója... Aki kíváncsi a festményekre, de mégsem szeretne Pestre, Szegedre vagy Szentendrére utazni a Facebook-on az Egyedi festmények oldalon nagyon sok képe megtekinthető.

Elmondása szerint számára ez egy olyan kikapcsolódási lehetőség, ami legalább olyan hatékonyan képes oldani a stresszt, mint például az úszás. A pesti és a szegedi kiállításra is váratlan érkezett a felkérés. Mindkét  helyen olyan illusztrációnak szánt képeit állítják ki, melyeket egy ismerőse költeményei inspiráltak. „Amikor Andi első versét olvastam, olyan tisztán jelent meg előttem a kép, hogy azonnal nekiálltam megfesteni. Erre viszont ő lelkesedett fel és újabb és újabb verseket küldött, amiket én a saját elképzeléseim alapján igyekeztem vászonra vinni. Azt hittem, csak a saját Facebook oldalán fognak megjelenni, de idővel önálló életre keltek, egyre több helyen kerülnek kiállításra és némelyiknek már vevője is akadt. Persze az is előfordult, hogy utólag egyszerűen ráfestettem, mert kellett a vászon.”