Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Kutatói ösztöndíjasok a Kopátsy Sándor Mentorprogramban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Kopátsy Sándor Tudásközpontjának működése keretében pályázatok kerültek meghirdetésre az év elején.

 A kutatói ösztöndíjprogramban összesen 4 hallgató nyújtott be 2022-ben sikeres pályázatot, így 2-2 hallgatóval 1-1 mentor foglalkozik az év folyamán közvetlenül, illetve csoportokban. Számukra elérhetővé váltak Kopátsy professzor írásos anyagai: nemcsak a megjelent cikkei, könyvei, egyéb publikációi, hanem blogbejegyzései és kéziratai is, melyek révén kevésbé ismert gondolatai is megismerhetőek, közreadhatóak lesznek.

A GTK és GAMF hallgatók részvételével zajló programban "szakest" formájában vagy más rendezvényeken fognak a kutatói ösztöndíjasok beszámolni az előrehaladásukról. Fő cél a Kopátsy-hagyaték feldolgozása és újszerű megközelítése, elemzése. A közelmúltban a „Kopátsy 100” online rendezvényen vett részt a négy hallgató, mely konferencia felvétele utólag is megtekinthető ITT.

"A témám, amivel foglalkozni szeretnék az, hogy a technológiai újdonságok a történelem során hogyan hatottak az emberiségre és a társadalomra." 

Nagy Barnabás