Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Kiemelkedő egyetemi felvételi számok a kecskeméti közgazdászképzésben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az általános felvételi eljárás adatai szerint a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2022-ben is folytatódik a hallgatói létszám jelentős emelkedése a kar népszerű, kecskeméti közgazdasági szakjain. Idén több, mint 30%-kal több elsőst vesz fel a GTK az országosan is népszerű gazdálkodási és menedzsment, marketing, pénzügyi és nemzetközi alapképzéseire, valamint felsőoktatási szakképzési szakjaira. Az újonnan érkező elsőéves kecskeméti hallgatók létszáma már megközelíti a 300-at.

A fiatalok a számtalan pályázati és ösztöndíj-lehetőség mellett a biztos boldogulást is választják a kecskeméti GTK-val. A régió továbbra is igényli a magasan képzett gazdasági és pénzügyi szakembereket, Kecskemét dinamikus fejlődése pedig a Neumann Gazdaságtudományi Karán végzetteknek biztos megélhetést, kiszámítható szakmai előmenetelt kínál. A duális képzés révén a hallgatók egy része több éves munkatapasztalatot is szerez az egyetem mellett.

Kiemelkedik a kínálatból továbbá a kar Master of Business Administration (MBA) üzleti mesterképzése, régiónkban egyedülálló továbbképzési lehetőségként a karrierjüket építő szakemberek és diplomás vállalkozók számára. A jövőálló gazdasági, üzleti ismeretek elsajátítása minden ágazatban fontos kérdés lesz a következő időszakban, így nem csoda, hogy töretlen a vállalkozók, menedzserek, mérnökök, jogászok és más diplomások érdeklődése, akik saját pályájukon a hasznukra fordíthatják az itt tanult üzleti ismereteket, vagy éppen új irányokba fordíthatják a segítségünkkel a karrierjüket.  Jó befektetés ugyanis bizonytalan kilátások közepette a saját tudásunk fejlesztésébe fektetni.

Már diplomázott MBA hallgatóink számos sikeres vállalkozás - köztük a legnagyobb hazai autóipari, feldolgozóipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalatok - közép- és felső vezetésében, működtetésében vesznek részt. Az MBA képzés értékének, színvonalának jó hírét viszik régiónkban és azon túl. Az MBA program idén is az országos ranglista dobogós helyét célozta meg, a vidéki mesterszintű üzleti képzések között pedig az első helyen áll!

A GTK új, budapesti oktatási helyszínén, az Infoparkban az MNB Intézet gondozásában induló Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakra pedig rögtön túljelentkezés alakult ki, köszönhetően a korszerű és hiánypótló szakmai tartalmat képviselő képzési kínálatnak.

A szeptemberben induló képzésekhez a rövidesen meghirdetésre kerülő pótfelvételi eljárásban még lehet csatlakozni. – Meggyőződésünk, hogy önköltséges formában is megéri a gazdasági képzéseket választani, hisz alapszakos hallgatóink speciális ECO ösztöndíj programunknak köszönhetően jelentős kedvezményekben részesülhetnek, a duális képzés révén pedig a tanulás mellett pénzkereseti lehetőséghez is jutnak. MBA szakunk képzési díja – 280 000 Ft/félév – országosan is a legkedvezőbbek közé tartozik, az MBA diploma pedig utat nyit a legjobban fizetett vezetői állások felé. – sorolja a GTK-s diploma előnyeit a kar dékánja.