Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Pénzügy és számvitel alapszak – üzlet a számok nyelvén

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A pénzügyi-számviteli jártasságot adó diploma az elemzéshez, tervezéshez szükséges készségeket és képességeket kínálja, ami mindig megtérülő befektetést jelent a munkaerőpiacon.

 

Mi is az a PSz szak?

A tőke- és pénzpiacok globalizációjának és a felgyorsult üzleti folyamatoknak és üzleti döntések korában olyan szakemberek irányítják a cégeket, akik megalapozott elméleti tudásukra támaszkodva eligazodnak a nemzetközi és hazai pénzügyi rendszerben, ismerik és értik a vállalatok pénzügyeit és eligazodnak a számviteli szabály között is.

 

Mit fogsz tanulni nálunk?

Képes leszel egy cég pénzügyi folyamatainak megértésére és elemzésére, a megfelelő befektetési és finanszírozási döntések meghozatalára egyéni és vállalati szinten is. Megérted a vállalatok főbb pénzügyi és számviteli folyamatait, képes leszel ezek fejlesztésére. A vállalati menedzsment egyik fő belső pénzügyi és üzleti tanácsadójává válhatsz.

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

Lehetsz bankár, bróker, pénzügyekben és számvitelben jártas tanácsadó, üzleti elemző, kontroller, könyvvizsgáló vagy akár egy vállalat/szervezet pénzügyi felsővezetője is.

 

Egy vállalkozás lelke a belső pénzügyi és számviteli folyamatainak nyilvántartásában rejlik. Az innen nyert adatok elemzésével nyílik meg az út a kitűzött célok eléréséhez. Ha ott akarsz lenni, ahol a döntéseket hozzák, vagy magad is részévé akarsz válni a pénzügyi és gazdasági felsővezetésnek, akkor itt a helyed.

 

 

 Jelentkezés mentéhez kattints IDE.

Felsőoktatási szakképzés