Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPSZAK

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Alakítani szeretnéd a világot? Tanulj a kereskedelem és marketing szakon!

 

A képzés tökéletes választás azoknak, akik sokszínű ismeretekre vágynak, és csak később szeretnék eldönteni, hogy humán vagy reál terület irányába indulnának el.

A kereskedelem és marketing szakon végzettek képesek az eltérő fogyasztói csoportok vásárlási motivációinak és szokásainak megértésére. Tudják, hogy hogyan lesz egy vevői igényből konkrét termék- vagy szolgáltatásötlet, illetve hogy ez hogyan jut el a megvalósításig. Üzleti ismereteiknek köszönhetően képesek a vevői és a gyártói szempontok szembesítésére, összehangolására, valamit a döntéshozók számára információs adatbázis kiépítésére, az értékesítés elősegítésére, piaci visszajelzések gyűjtésére. Tudnak reklámokat, reklámeszközöket, -kampányokat tervezni vagy akár egy arculattervezési és arculatváltási projekt meghatározó szereplőji is lehetnek.

A szakon végzettek a gazdasági szféra kifejezetten kreatív területeitől a multik értékesítéssel foglalkozó osztályain át bárhol megállják a helyüket.

 

Főbb általános gazdasági tantárgyak: közgazdaságtan, menedzsment, marketing, üzleti kommunikáció, számvitel, vállalati pénzügyek, üzleti jog, nemzetközi pénzügyek, emberi erőforrás-gazdálkodás, vállalati menedzsment rendszerek, szaknyelv

Szakspecifikus tantárgyak: stratégiai tervezés, nemzetközi kereskedelmi és gazdasági intézmények, termelés-, projekt- és termékmenedzsment, marketing kommunikáció, vásárlói magatartás, marketingkutatás, üzleti kommunikáció (érvelés- és tárgyalástechnika)


A képzési idő: 7 félév
Az oklevélben szerzett szakképzettség megnevezése: közgazdász kereskedelem és marketing alapképzési szakon


MINTATANTERV


INFORMÁCIÓ
e-mail: gtk@gtk.uni-neumann.hu
telefon: +36 70 338 5000

Oktatási és Képzési Igazgatóság
név: Kiss Zsuzsanna
e-mail: kiss.zsuzsanna@uni-neumann.hu
telefon: +36 76 505 786

 

Tanulmányaidat folytasd mesterszakjainkon.

Felsőoktatási szakképzés