Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Kellő motivációval kiemelkedő eredményeket tudunk elérni

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

November 15-én Karunk két hallgatója, Rádi Orsolya és Varga Bence Gergő a Magyar Nemzeti Bank által odaítélt Közgazdasági Kiválósági Ösztöndíjában részesült. Orsolya után most Bence mutatkozik be nekünk.


Karunk másodéves Gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatójaként mit tudnál mondani a képzés iránt érdeklődő végzős diákoknak?

Meglehetősen nehéz röviden összefoglalni a szakunk előnyeit, mégis ezek közül kiemelném a legfontosabbakat. Gyakorlatorientált képzésen veszünk részt, ahol a naprakész tudás mellett az egyetem valódi értékeit is megismerhetjük, mindezt úgy, hogy közvetlen viszonyt ápolunk az oktatóinkkal és hallgatótársainkkal. A rengeteg kihívás és szakmai lehetőség megmutatja, hogy kellő lelkesedéssel és motivációval kiemelkedő eredményeket is elérhetünk.

 

Duális tanulmányokat folytatsz. Milyen előnyét tudnád kiemelni ennek a képzési formának?

Az MKB Bankban töltött duális gyakorlatom alatt sikerült megtalálnom azt a szakmai ágazatot, amelyben hosszútávon el tudom képzelni a karrieremet. A duális partner segítségével legjobb gyakorlati szakemberek segítségével mélyíthetem el az egyetemen tanultakat.

 

A nyáron részt vettél Chilében egy Summer School-on. Hogyan kell elképzelni egy ilyen „nyári iskolát”?

A nyári egyetemen töltött három hét alatt több különböző szakmai kurzuson vettünk részt. A tanulás mellett számos páratlan programot is szerveztek nekünk, többek között lehetőségünk volt az Andok hegyvonulaton síelni. Nyelvtudás tekintetében lényeges fejlődésen mentem keresztül. A valódi érték azonban a szakmai fejlődés, a szélesedő világlátás és nyitottság megtapasztalása volt, amely véleményem szerint hosszútávon formálja a programban résztvevők karrierjét.

 

Kancellár asszonnyal és az intézmény Oktatási igazgatójával egyeztetve a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi karán működő ifjúsági szervezetének elindulásán dolgozol. Mik a célkitűzések? Milyen rendezvények, eseményekre lehet számítani a közeljövőben?

 Az ifjúsági szervezet megalapításával a célom az, hogy lehetőséget biztosítsunk szakmai szerveződésbe integrálódni azon kitűnő, elsősorban gazdasági képzésben tanuló hallgatóknak, akik érdeklődnek a szakma iránt, akik szeretnék az egyetemi tanórákon kívül bővíteni gazdasági, szakmai tudásukat, első kézből értesülni a világ, a régió, az ország gazdasági ügyeiről, gazdaságpolitikai kérdéseiről. Az MKT Kecskeméti ifjúsági szervezetének fontos küldetése, hogy a tagok megtalálják a hozzájuk legközelebb álló tevékenységi kört, amelyben hosszútávú karrierjüket el tudják képzelni. A szervezet segítségével a hallgatók a tevékenységekhez megfelelő szakmai tudásra is szert tehetnek. Az aktuális és népszerű témák feldolgozásával olyan előadások, szakmai programok várhatóak, amellyel a hallgatók kiegészítve egyetemi tanulmányaikat naprakész gazdasági tudást szerezhetnek.