Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Intézményünk adott otthont a Zrínyi Ilona matematikaverseny eredményhirdetésének

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A 30. Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei fordulójának eredményhirdetését március 2-án a Neumann János Egyetemen tartották. A versenyen mintegy 60 ezer induló vett részt országszerte és a határon túl is.

 

Finta Zita kancellár köszöntötte a jelenlévőket, majd beszédében elmondta, jó eséllyel ülnek most olyanok a Neumann János Egyetem padjai között, akik maguk is részt vettek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen. És jó eséllyel ültek a szombati díjátadón is olyan kisiskolások, akik évekkel később szintén az egyetemre jelentkeznek majd.

A GAMF előadótermében 2-8.évfolyamig 154 fő kapott díjat, míg 9-12.évfolyamig gimnáziumi kategóriában, 43 fő került díjazásra.

A rendezvényen Dr. Tanács János, karunk tanszékvezető oktatója is részt vett és közreműködött a díjak kiosztásában. Tanács Jánossal sokan az érvelés- és tárgyalástechnika tárgyak és kutatásai kapcsán találkoznak, ám hazánk egyik jeles Bolyai-kutatója és a Bolyai-geometria felfedezése kapcsán matematikatörténeti kutatásokat is végez.

„Nagyon szimpatikus volt, hogy a verseny szervezői minden korosztályban nem csupán az első három helyezettet, hanem az első húszat díjazták. A tehetséggondozás szempontjából ebben a fiatal korosztályban különösen fontos, hogy sikerélménnyel távozzanak, így a szervezők ezzel kapcsolatos érzékenysége dicséretre méltó” – nyilatkozta kollégánk. Majd hozzátette: „Önkéntelenül is felidéztem, hogy én milyen tanulmányi versenyeken indultam. Akkor még nem gondoltam, ám ma már tisztán látom, hogy ezek hozzájárultak sikereimhez, illetve ahhoz, hogy megtaláljam, mivel szeretnék foglalkozni. Gratulálok a szervezőknek, és természetesen a számos díjazottnak, az országos döntőre pedig egy kalappal a régióból tovább jutóknak!”

Reméljük, hogy pár év múlva ismét egyetemünkön köszönthetjük a résztvevőket, akár mint hallgatókat vagy később esetleg oktatókat!

 

Képek: HIRÖS.hu

További képek: ITT