Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Indul a Gazdaságtudományi Kar őszi rekrutációs kampánya

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Októbertől a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának minden oktatója útnak indul, hogy Kecskemét és a régió mintegy ötven középiskoláját felkeresve a helyszínen adjon tájékoztatást képzéseinkről, ösztöndíj-programjainkról, a nálunk szerzett diplomával elérhető karrierlehetőségekről.

 

Mint Tanács János egyetemi docens, a GTK Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszékének vezetője, a Kar rekrutációs koordinátora elmondta, a tavaly őszi felvételi időszakban Kecskemét és Bács-Kiskun megye szinte minden középiskolájába eljutottak, valamint felkeresték az Egyetem vonzáskörzetébe tartozó szomszédos megyék jelentős képzési helyeit is.

 

„A legtöbb helyen nagy érdeklődéssel fogadták munkatársainkat, hisz olyan lehetőségekre hívtuk fel a figyelmet, melyek a régióban igazi újdonságot jelentenek. 2018 őszétől „helyben”, itt, Kecskeméten olyan szakok is elérhetővé váltak, melyeken idáig csak a legnagyobb budapesti és egy-egy távoli vidéki egyetemen lehetett diplomát szerezni - ez sok család számára jelent vonzó és költségkímélő továbbtanulási lehetőséget. Hallgatóinkat igen kedvező ösztöndíj programunkkal is segíteni tudjuk: az ösztöndíjas hallgatók egy jelentős része pedig épp az iskolaigazgatók ajánlása alapján vált jogosulttá a programban való részvételre.” - idézi fel az első, igen sikeres látogató kampány emlékét a tanszékvezető. Változatlan célokkal, erre készülnek 2018 őszén is.

 

Közben elindult az első, immár az új kar keretei között induló évfolyam: a megelőző évhez képest több, mint kétszer annyi hallgató jelentkezett a kecskeméti gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás és a pénzügy és számvitel alapszakokra - a tavalyi iskolalátogatások tehát meghozták gyümölcsüket. „Fontosnak tartjuk, hogy állandó, élő kapcsolatban legyünk a környékbeli középiskolákkal, diákokkal. Ezt szolgálják majd őszi Nyílt napjaink is, melyek minden középiskolásnak lehetőséget biztosítanak az egyetemi életbe való „belekóstolásba”. Nem csak képzési tájékoztatókat tartunk majd, a leendő hallgatók számos „minta-előadást” is meghallgathatnak, hogy képet kapjanak arról, hogy is zajlik az élet az ország egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságtudományi karán.

 

Jelenleg zajlik az időpontok egyeztetése, de rövidesen a Kar kapui kinyílnak majd az érdeklődők előtt. A Kar első nyílt napjára november 21-én kerül sor - a részletekről az Interneten és a sajtón keresztül adunk majd tájékoztatást.