Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

„Napról napra érzékelhető, ahogy a tudomány társadalmi pozíciója egyre inkább felértékelődik”

A koronavírus pandémia márciusi megjelenése szinte napok alatt átalakította világunkat: a gazdaság működését, az üzleti élet kapcsolatait éppúgy alapjaiban változtatta meg, mint társadalmi együttélésünk addig ismert szabályait, vagy a tanulás, felsőoktatás rendszerét. dr. Pálinkó Éva, Karunk Menedzsment és Üzleti Kommunikáció tanszékének főiskolai docense, az MTA kutatója szerint az új helyzet a tudományos életre is hatással volt, méghozzá kifejezetten kedvező értelemben: a társadalom az új kihívásokra a tudományoktól várta a megoldást, a kutatók pedig úgy a természet, mint a társadalomtudományok terén hatalmas munkát végeztek annak érdekében, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljenek.

Tovább

Géró Esztella a munkában és a tanulmányaiban is kiválóan teljesít

Géró Esztella, Karunk hallgatója, oktatói szerint nem csak szorgalmas, de egyedülálló módon felkészült is. Esztella az Univer Cégcsoport duális hallgatójaként a következő félévben fog diplomázni. Beszélgetésünk során kitértünk az általa választott kutatási témára, jövőbeni terveire és szó esett egy, Esztella Karunkhoz való kötődését érintő, további érdekességről is.

Tovább

„Hatalmas kihívás volt ez a félév, de túléltük, és meg is edződtünk közben”

Bognár Katalin, Karunk másodéves duális hallgatója, aki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Magyarországnál tölti gyakorlatát. Katával a digitális oktatásról, távmunkáról és a modellváltás kapcsán felmerülő hallgatói kérdésekről beszélgettünk.

Tovább

Gyors alkalmazkodás, kedvező tapasztalatok: fókuszban az online vizsgáztatás

A koronavírus kapcsán nem először beszélgetünk az online távoktatásról és vizsgáztatásról. Dr. Somosi Ágnessel, a marketing tárgyak oktatójával beszélgettünk a tapasztalatairól, és arról a visszamérésről, amit az online számonkérés hallgatói megítélésről készített.

Tovább