Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

„Nekem a gyakorlat nagyon sokat segített”

Szőke Ildikó, Karunk másodéves, gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója, a Hallgatói Képviselet gazdasági alelnöke azért választotta a Neumannt, mert mindenképpen duális képzésben szeretett volna részt venni. Úgy látja: az egyetemen tanultak és a munkahelyi tapasztalatok egymást erősítik, a gyakorlat pedig az elméletet is érthetőbbé teheti.

Tovább

Használható tudás, aktív részvétel - Duális képzés a Magyar Nemzeti Banknál

A Magyar Nemzeti Bank elsők között csatlakozott a Neumann János Egyetem duális vállalati partnereihez és azóta évente átlagosan közel 40 duális hallgatót foglalkoztat. Az MNB amellett, hogy valóban aktív közreműködőként számít a duális gyakorlatukat végző diákokra, a program sikere érdekében fontosnak tartja a hallgatók visszajelzéseit is. Az Egyetem három harmadéves, gazdálkodási és management alapszakos duális hallgatójával, Borics Kirával, Kovács Rebekával és Sándor Nicolaus-szal beszélgettünk az MNB-nél megszerzett gyakorlati tapasztalataikról.

Tovább

„Számomra elhivatás, hogy ott, ahol tudom, segítsem a hallgatótársaimat”

Szelei-Kis Emesével, Karunk másodéves gazdálkodás és menedzsment alapszakos hallgatójával, a Hallgatói Képviselet elnökével beszélgettünk.

Tovább

„Én ennél pörgősebb vagyok”

Bálint Petra, Karunk gazdálkodási és menedzsment szakos, duális hallgatója, aki póttagként vesz részt a Hallgatói Képviselet tevékenységeiben. Miért választotta Egyetemünket, milyen tervei vannak a jövőre nézve, tervezi-e tanulmányai mesterszakon való folytatását – kérdeztük egyik legaktívabb hallgatónktól, aki a tanulás és két munkahely mellett mindig tud időt szakítani a közösségért való tevékenységre is.

Tovább