Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Helyben mutatkoztak be a Neumann János Egyetem gazdasági képzései

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Egyre bővülő képzési kínálatukról, egyedülálló megtakarítási lehetőséget biztosító ösztöndíj-programjukról adtak tájékoztatást a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársai

 

A Neumann János Egyetem kecskeméti Gazdaságtudományi Kara gyakorlati orientációjú gazdasági, pénzügyi, marketing és nemzetközi irányultságú üzleti szakok indítására törekszik, és folyamatosan bővíti képzési kínálatát. 2019 szeptemberétől a gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, nemzetközi gazdálkodás alapszakok  kiegészülnek a kereskedelem és marketing alapszakkal - ezzel a régió központjában a legnépszerűbb és a munkaerőpiac által is keresett összes gazdasági képzés elérhetővé válik.

A Gazdaságtudományi Kar Kecskeméten több Nyílt napot is szervez - legközelebb 2018. december 12-én, majd 2019. január 16-án. A kar vezetői és oktatói ezen felül középiskolákban, osztályfőnöki órákon vállalnak tájékoztató előadásokat, pályaorientációs napokon való részvételt. Az ilyen alkalmakon nem csak képzéseiket mutatják be részletesebben, de a kar speciális ösztöndíj programjáról is tájékoztatást adnak.

A - többnyire költségtérítéses - gazdasági képzésekhez a kecskeméti Gazdaságtudományi Karon elérhető ECO Ösztöndíjprogram előre kiszámítható finanszírozást biztosít, ami jelentősen mérsékli a továbbtanulás miatt a családokra háruló terheket. A hallgatói ösztöndíjrendszer célja, hogy a három régió - Pest megye, az észak-alföldi és dél-alföldi régió – metszéspontjában kiépülő új egyetemi központ helyben képezzen gazdasági szakembereket támogatva ezzel a fiatal diplomás szakemberek megtartását, helyi pályakezdését.

Az ECO ösztöndíj programnak két pillére van. A nyílt elérésű ösztöndíjak 2019-re érvényes feltételeiről hamarosan a honlapon lehet tájékozódni, arra bárki pályázhat, aki a kecskeméti GTK alapszakjaira felvételizik. Az ECO ösztöndíjnak van azonban egy olyan pillére is, ami a kiválasztott középiskolákban közvetlenül elérhető. A középiskolákba kihelyezett ösztöndíjhelyekre az iskola ajánlásával lehet pályázni, igen kedvező feltételekkel.

Az ösztöndíj feltételek a frissen felvett hallgatók számára már az első félévben jelentős tandíjkedvezmény igénybe vételét teszik lehetővé, a feltételek teljesítése esetében az ösztöndíj megítélése automatikus. Aki az ösztöndíjprogramban való bennmaradás feltételeit a későbbiekben is teljesíti, akár a teljes képzési időszakra is megkaphatja az ösztöndíjat. A diploma megszerzése a családoknak így összességében több, mint félmillió forinttal kerülhet kevesebbe.

A GTK képzéseiről, a felvételiről a kar honlapján részletesen tájékozódhatnak az érdeklődők, de kérdéseiket akár e-mailen is feltehetik (gtk@uni-neumann.hu), vagy a Neumann GTK „felvételi forró drót”-jának telefonszámán (06-30-811-2687) is érdeklődhetnek.