Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Három nap a továbbtanulás jegyében: a kecskeméti GTK is ott lesz az idei Educatio kiállításon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2020-ban az Educatio Szakkiállításon és Vásáron közel 200 kiállító és 50 hazai  felsőoktatási intézmény hallgatói-, oktatói vettek részt és közel 55 000 látogatónak adták át a legfontosabb információkat képzéseikről,  az intézmények által nyújtott lehetőségekről és a tanulmányokat követő jövőképről is. A 2021-es évben az Educatio az interneten kerül megrendezésre: január 21-23 között az on-line térben várják a kiállítók a középiskolásokat – természetesen ott lesz a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara is, mely különlegesen gazdag programválasztékkal készül a veletek való találkozásra.

 

- Az idei Educatio kiállítás páratlan lehetőséget nyújt Karunknak arra, hogy a képzéseink iránt érdeklődő diákokkal találkozzunk. Sajnos a járványhelyzet miatt újabb nyílt napokat rendezni nem lehetett, az iskolákban sem tudtuk megtartani bemutatkozó előadásainkat, így a 2021-ben felvételezni kívánó középiskolásokkal csak az Internet, a közösségi médiák útján tarthattuk a kapcsolatot. Az Educatio három napjában azonban mindvégig „élőben” leszünk jelen, nem csak tájékoztatókat tartunk, de az érdeklődők kérdéseiket is feltehetik, s bekapcsolódhatnak egy-egy kiemelt témáival foglalkozó videos konferenciáinkba is. Az on-line forma azok számára is lehetővé teszi az eseményen való részvételt, akik személyesen nem tudtak volna a budapesti rendezvényen megjelenni: számítunk a kecskeméti és régiós középiskolákból érkező kiemelt érdeklődésre, de arra is felkészülünk, hogy Karunkat, egyetemünket és városunkat az ország minden pontjáról érkező látogatónak bemutassuk –foglalja össze dr. Tanács János egyetemi docens, a Kar rekrutációs kampányainak vezetője, a GTK-s rendezvény  házigazdája az on-line formában megtartott Educatio előnyeit.

 

Az eseményre az érdeklődőknek előzetesen regisztrálniuk kell: ezt máris megtehetik https://online.educatioexpo.hu/latogatoi-regisztracio/ oldalon található űrlap segítségével. A virtuális kiállítás naponta 9.00-17.00 óra között fogadja a látogatókat, akik a délelőtti (9.00-13.00) vagy délutáni (13.00-17.00) közötti idősávban foglalhatnak a maguk számára időpontot. Ennek megfelelően alakította ki a Gazdaságtudományi Kar is a saját programjait. A GTK rendezvényi felületére a Neumann János Egyetem standjáról lehet majd belépni: itt a látogató egy sokfunkciós „meeting room”-ba kerül, ahol ikonokról felnyíló tájékoztatók, kiadványok, videofilmek várják.

 Az „élő” kapcsolat lehetősége minden nap 9.30-kor nyílik meg: a dékáni köszöntés után a kecskeméti gazdasági képzéseket egyedivé, különlegessé tevő „K”-tényezről (a szakok széles választékáról, az egyedülálló képzési feltételekről és a Kar ECO ösztöndíj-programjáról, és a duális partnereik által kínált lehetőségekről, az országosan a legkiválóbbak közé tartozó MBA mesterszakról) hangzanak majd el a tájékoztatók. A videos bekapcsolódási lehetőséget biztosító fórumok mellett mindvégig működik majd egy chat is, ahol bármilyen, a képzéseinkkel kapcsolatos kérdés feltehető, s azokat a GTK munkatársai azonnal meg is válaszolják. Ezt a programot ismétlik meg a 13.00 órakor kezdődő délutáni idősávban is.

 

- Mindenkit bátorítunk arra, hogy vegyen részt az idei on-line Education: bár a személyes jelenlét varázsát most nem élvezhetjük, a lehetőségek mégis megsokszorozódtak: ki-ki otthonról, számítógépe vagy telefonja segítségével járhatja be a kiállítást, vetheti össze az egyes egyetemek ajánlatait, a standokon kérdezhet, tájékozódhat: a GTK erre közel húsz fős csapattal készül. A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint a részvételről a látogatók iskolai igazolást is kapnak, így munkatársaimmal a délelőtti idősávban is sok látogató fogadásra számítunk. Sorbanállás az idén nem lesz, a neki leginkább tetsző idősávban biztos bejutásra azonban csak az számíthat, aki időben regisztrál – hívja fel a figyelmet a gyors cselekvés fontosságára dr. Tanács János.