Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Hajrá NEPTUN csapat!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szurkoljunk együtt Rékának, Csanádnak és Annának, akik immár középdöntősök az országos Diák Menedzsment Bajnokságon!

Kiss Réka, Márton Anna és Horváth Csanád a közelmúltban indult el egy országos tanulmányi versenyen aminek Diák Menedzsment Bajnokság a neve. A verseny 3 fordulóból áll, selejtező, középdöntő, döntő.
A versenyben egy szoftverfejlesztő céget kell irányítani, és 4 döntést meghozni: egy-egy döntésre 1.5-2 nap áll rendelkezésre - úgy, hogy a saját vállalatuk legyen a piacon a legnagyobb vállalati értékkel rendelkező szervezet.
A verseny honlapján még több információ is elérhető: 
 
124 csapatból jutottak tovább a középdöntőbe, a legjobb 40 csapat közé.

A versenyen a Debreceni Egyetem,  BGE, Soproni Egyetem, Corvinus,  BME,  ELTE,  Pécsit Tudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Metropolitan, Pannon Egyetem, Selye János Egyetem, Széchenyi István Egyetem és az Óbudai Egyetem vett részt.
 
"Kifejezetten komplex és nehéz verseny ez, és a középdöntőben csak 1-1 óránk lesz a nehéz döntések meghozatalára." - mondta el Csanád, aki egyébként is igen sok fronton próbál egyidejűleg helyt állni.
 

A bajnokság során a virtuális vezetőként pénzügyeket, marketinget, HR-t és projektmenedzsmentet érintő, különböző stratégiai kérdésekben kell döntéseket hoznia a csapatoknak, szem előtt tartva a megtérülés és nyereségesség kérdéseit is. 

Az online tesztforduló során a versenyzők kipróbálhatták tét nélkül, a DMB aktuális szimulációját, hogy a selejtezőn már felkészülten vehessenek részt.
 
selejtező fordulókat regionálisan, de online rendezték meg, a következő régiók csapatainak: Budapest, Debrecen, Pécs, Sopron/Győr, Szeged. 

A sikeres továbbjutáshoz "kell egy kis bíztatás - az szerintem sok energiát is adna nekünk. Fontosnak tartjuk, hogy a diákszervezetek segítsék egymást , és együtt tudjunk közös, maradandó és jó dolgokat létrehozni legyen szó szakmai, vagy közérdekű témákról minél szélesebb körű diákságot megmozgatva." - fűzte még hozzá a versenyző.
 
Sok sikert kívánunk a NEPTUN nevezetű Neumann GTK-s csapatnak, reméljük hamarosan a döntőben láthatjuk őket, ahol a 10 legjobb csapat méri össze tudását!