Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Gyere, tanulj Kecskeméten! – részletes tájékoztató a GTK képzéseiről

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Bár nyomatott formában is elkészült, a járványhelyzetre való tekintettel mégis inkább elektronikus úton, az Issuu-n lapozható formában, a GTK weboldalán pedig letölthető pdf-ben érhető el a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának képzési tájékoztatója, a SMART Uni magazin. A lapban nem csak a GTK-n tanulható szakokkal ismerkedhetnek meg az olvasók, de azokkal az előnyökkel is, amit Kecskemét és az itteni gazdasági képzések kínálni tudnak. Interjúk, oktatói és hallgatói portrék, érdekességek, hasznos tanácsok, s persze a kemény tények, miért érdemes 2021-ben is a továbbtanuláson gondolkodóknak a Neumann János Egyetem üzleti szakjait választani.

 

A 36 oldalas, idén harmadik alkalommal megjelenő tájékoztató dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora, dr. Pázmándi Kinga, a GTK dékánja és Nyakas Lili Zorka, az Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, a GTK hallgatója beköszöntőjével kezdődik. Miért érdemes a Neumann János Egyetemet, miért a GTK-t, és miért Kecskemétet választani? – olyan kérdések ezek, melyek a Közép-Magyarországi régióban igen sok, a továbbtanulásról való döntés meghozatala előtt álló családot érintenek.

Fülöp Tamás rektor az Egyetem sokszínű, gyakorlatorientált képzési portfólióját emeli ki, melyben a gazdasági szakok egyre meghatározóbb szerepet kezdenek betölteni, Pázmándi Kinga dékán a GTK professzionális, jól szervezett, hallgatóbarát képzési rendszerét, Nyakas Lili Zorka Kecskemét az egyetemi éveket emlékezetessé tevő, a kulturális, sport- és szórakozási lehetőségek széles skáláját kínáló vonzerejét. A Neumann János Egyetem, mint az alkalmazott tudományok egyeteme nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy az alföldi térség vezető egyeteme legyen: ezt követelik meg a hallgatót, mint az egyetem legnagyobbra tartott értékét a középpontba helyező alap- és mesterszakjai – bármely karról is legyen szó. S hogy miért érdemes a gazdasági szakok mellett dönteni?

Az egyetemi alapszakon eltöltött három év nem csak hasznos időtöltés, de jól megtérülő befektetés is: pályakezdők 220-270 000 forint helyett az alapszakos diplomával rendelkezők 350 000, a mesterszakos diplomával rendelkezők 500 000 forint körüli átlagfizetéssel számolhatnak – derül ki a magazin egyik írásából. Különösen így van ez az üzleti-gazdasági területen, mely hosszú évek óta vezeti az országos felvételi toplistát. A kecskeméti GTK-n a legnépszerűbb gazdasági alapszakok (Gazdálkodási és menedzsment, Nemzetközi gazdálkodás, Kereskedelem és marketing, Pénzügy és számvitel) mindegyike elérhető, méghozzá országosan is egyedülálló feltételek mellett: a kar ECO ösztöndíjának köszönhetően a diploma megszerzése sok százezer forinttal kerülhet kevesebbe a Neumannon, mint bármely más gazdasági karon.

Az itt tanulók bekapcsolódhatnak az Neumann duális programjába is, mely már az egyetemi évek alatt jelentős szakmai gyakorlat megszerzését teszi lehetővé a régió vezető vállalkozásainál – egyben a hallgatóknak rendszeres havi jövedelmet is biztosít. 2019-ben indultak el a GTK-n  a gazdasági felsőoktatási szakképzések: a Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing ill. a Pénzügy és számvitel szakirányt választó hallgatók négy félév alatt nem csak egy jó szakmát tudnak szerezni, de kreditpontokat is az esetleges későbbi egyetemi továbbtanuláshoz. A GTK valamennyi alapszakja és a felsőoktatási szakképzés államilag finanszírozott és önköltséges formában egyaránt választható. A kar országosan is a piacvezetők közé tartozó MBA (Master of Business Administration) mesterszakja a világszerte legértékesebb gazdasági diploma megszerzését teszi lehetővé – magyar nyelven, mindig a szombati napokra időzített előadások és számonkérések mellett.

A lapban nem csak ezekről a kérdésekről találnak az olvasók részletesebb tájékoztatót, interjúkat, de az egyes szakokról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről, a kollégiumi elhelyezési lehetőségekről, a diploma megszerzését megkönnyítő hitelkonstrukciókról is. Gyere, tanulj Kecskeméten – kezdd a GTK SMART Uni magazinjával a jövődre való felkészülést!


A GTK képzéseire a felvi.hu felületén 2020. december 28-tól 2021. február 15-e  24.00 óráig lehet jelentkezni, a felvi.hu 2021-es Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában foglalt módon és határidők mellett.  

Munkatársaink a felvételi eljárással kapcsolatosan örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére: +36 30 799 6621  +36 és 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8-16.00 között hívható, a gtk@uni-neumann.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszoljuk.