Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Egy céltudatos lány a GTK-n: Gubek Vivien

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mi mindennel foglalkozik egy GTK-s hallgató a tanulmányai mellett?

Mindenféleképpen egy vidéki barátságos légkörű egyetemre szerettem volna járni, viszont nem túlságosan messze a lakhelyemtől. Így esett a választásom Kecskemétre és a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karára. Először gazdálkodás és menedzsment szakon kezdtem el tanulmányaimat, majd mikor megismerkedtem a számvitellel, úgy döntöttem, hogy mélyebben beleásnám magam a témába, ezért pénzügy és számvitel szakra váltottam a harmadik félév elején.

Illetve a duális képzés lehetősége is fontos szempont volt számomra, melyhez itt egy széleskörű cégkínálat társult, melyek közül választani lehetett.

Ragaszkodtam a duális képzési formához, hiszen úgy szeretném elvégezni az egyetemet, hogy szakmai tapasztalat is társuljon a diplomámhoz. Úgy gondolom, hogy ez manapság elengedhetetlen a munkaerő piacon, így jelentős versenyelőnyre tehetek szert azokkal a hallgatótársaimmal szemben, akik általános formában végzik tanulmányaikat. Így már második nyári duális időszakomat töltöm a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft.-nél.

A negyedik félévemben az Öveges József Szakkollégium tagja lettem a szakkollégium nevezetű szabadon választható tantárgy keretein belül. Nem bántam meg, hogy szakkollégista lettem, hiszen sokat segített nekem abban, hogy ki merjek állni nagyobb közönség elé beszélni. Ugyanis mindenkinek egy 10 perces prezentációt kellett tartania a csoport előtt, ami által fejleszthettem a beszédkészségem, illetve elsajátíthattam a lámpaláz kezelését. Azt gondolom, hogy szakkollégistának lenni hasznos, mivel ezáltal gyakorolhatunk a szakdolgozatunk védésére is, valamint a való életben is hasznunkra válhat, ha tudunk beszélni több ember előtt. 

Szintén a negyedik félévemben a Magyar Közgazdasági Társaság Kecskeméti Ifjúsági Szervezetének tagja lettem. Szerettem volna kivenni a részem a közösségi életből, fejleszteni a szervezési készségeimet, új kapcsolatokat kiépíteni és egy jó hangulatú hallgatói közösséghez tartozni, amire az MKT NJE megfelelő lehetőséget nyújt. Majd nem sokkal azután, hogy a szervezet tagja lettem, én lettem megválasztva a csapat új elnökének. Nagy örömmel fogadtam ezt a pozíciót, hiszen ezáltal kibontakoztathatom a kreativitásom és fejleszthetem a vezetői készségeimet is. Célunk újra ismertté tenni az MKT NJE szervezetet, mert sajnos a vírus helyzet erre is kihatással volt. Valamint felpezsdíteni a hallgatói életet és minél több taggal bővíteni csapatunkat.

Terveim közt szerepel Erasmus mobilitással kint tölteni egy szemesztert Görögországban. Véleményem szerint ez egy remek lehetőség az egyetemi évek során, ugyanis fejleszthetem ezáltal az idegen nyelvtudásom, megismerkedhetek új kultúrával, világot láthatok, illetve kapcsolatépítés szempontjából is nagyszerű lehetőségnek mutatkozik. Valamint részese lehetek a külföldi oktatási rendszernek és legfőképpen felejthetetlen élményekkel gazdagodhatok. Engem kimondottan érdekel a görög kultúra, szokások és még az is lehet, hogy a görög nyelv tanulásával is megpróbálkoznék. Csak ajánlani tudom, hogy, aki csak teheti vegyen részt Erasmus mobilitásban.