Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Gólyák élménybeszámolói

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Három elsőéves gólya és egy "gólyamama" friss élményei és tapasztalatai a múlt heti gólyatáborról

 Sikeresen felvételiztem az egyetem pénzügy és számvitel szakára, így szeptembertől első éves leszek a GTK-n, írta Megyesi Attila: "A szomszédos Nagykőrösről érkeztem a gólyatáborba, ahol a szervezők már jó hangulattal vártak bennünket. Megkaptuk a csapatpólókat, megmutatták a szobáinkat, majd megismerkedtünk gólyaszüleinkkel. Csilla, Zsolti és Tibi mindent elkövetett, hogy minél több emléket vihessünk haza, nem mellesleg nagyon kedvesek és segítőkészek is voltak. Sok ötletes feladattal néztünk szembe, sosem unatkoztunk. Viszont a legjobb program számomra mégis a közös főzés volt. Mindenki kivette a részét az előkészületekben, közben pedig jót beszélgettünk, mélyebben meg tudtuk ismerni egymást. Igaz az utolsó napra nagyon elfáradtam, de minden percét élveztem a tábornak. Bátran kijelenthetjük, hogy gólyaként ilyenből nem szabad kimaradni." 

 

Homoki Norbert vagyok, első éves Nemzetközi Gazdálkodás hallgató/gólya. Sajnos két órás késéssel érkeztem a táborba, de a kitűnő szervezés és a kedves gólyaszüleimnek hála ez nem volt probléma, azonnal be tudtam kapcsolódni az eseményekbe. Eleinte kicsit féltem, hogy jajj nem ismerek itt senkit mi lesz velem, de egy nagyon barátságos légkör fogadott, és már az első napokban vagy 10 új baráttal gazdagodtam. A legmeglepőbb viszont az volt, hogy én azt hittem ez az egész gólyatáborosdi csak az ivásról, bulizásról és csajozás/pasizásról szól, de nem. Nagyon sokat fejlődtem mint ember hiszen minden nap egy jobb verziómat igyekeztem mutatni, és egyszer csak azon kaptam magamat hogy már nem egy szerepet játszok, hanem önmagamat adom. Köszönöm szépen Szimpatikus Szervezők! Örök hála. 

 

Már második alkalommal lehettem gólyaszülő a táborban - írta Pribék Csilla, aki nemzetközi gazdálkodás szakon felsőbbéves: "Egy igazi élmény részese lehettem, ahogy egy kis csapat össze tud kovácsolódni, megismerik egymást közösen vesznek részt a csapatprogramokban. Idén kvízekkel, sorversenyekkel, főzőversennyel és sport programokkal is készültünk a gólyák számàra. Mindenki nevében mondhatom, hogy egy izgalmas héten vagyunk túl, és mindenki jó kedvűen tért haza tele élményekkel. Nagyon boldog vagyok, hogy ehhez mi is hozzájárulhattunk.Remélem folytatódnak ezek a hagyományok hiszen ez egy fontos lépcsőfok az egyetemi éveink alatt."

"A gólyatábor, amely megalapozta a következő 4 évem...

 A gólyatábor egy fontos lépcsője az egyetemi beilleszkedésnek, hiszen már itt kapcsolatokra és barátságokra tehet szert az ember. Az idei évben a gólyáknak biztosan nem volt hiánya semmiben ilyen téren sem, ugyanis gólyaszüleink és a szervezők segítőkészségének hála felejthetetlen élmények és újonann szerzett barátságok mellett hasznos információkkal és tanácsokkal is gazdagabbak lettünk. Meglepő, de egyben pozitív csalódás számomra az is, hogy a gólyatáborban megismert felsőbb évesek a tábor végeztével nem "engedték el a kezünket", hanem segítőkészen felelnek minden felmerülő kérdésünkre az egyetemmel kapcsolatban, ezzel is a jövőnket segítve és minket támogatva.

 A gólyatábor programjai ugyan változatosak voltak (főzés, kvízek, csapatkovácsoló programok), ám a hangulat mindig fergeteges volt. A csapatunkban mindenki teljesen más és más tulajdonságokkal rendelkezett, így megismerhettünk 21 különböző életstílust és nézőpontot is, valamint mindannyian tudtunk találni olyan programot és/vagy vetélkedőt, amiben a legjobban megmutathattuk a tudásunkat.

 Örülök, hogy részese lehettem ennek az 5 napnak, hiszen nagyon sok élménnyel gazdagodtam. Remélem évről évre megismétlik majd a gólyatábort, mert olyan örömöt lelnek ebben az időszakban az induló egyetemisták, amelyre akár a nehezebb időkben (vizsgaidődszak) is szívesen visszagondolnak majd mosolyt csalva ezzel saját arcukra."

 Zubor Fanni - Nemzetközi gazdálkodás szak