Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Kecskemét

Géró Esztella a munkában és a tanulmányaiban is kiválóan teljesít

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Géró Esztella, Karunk hallgatója, oktatói szerint nem csak szorgalmas, de egyedülálló módon felkészült is. Esztella az Univer Cégcsoport duális hallgatójaként a következő félévben fog diplomázni. Beszélgetésünk során kitértünk az általa választott kutatási témára, jövőbeni terveire és szó esett egy, Esztella Karunkhoz való kötődését érintő, további érdekességről is.

 

Amikor itt, a kari honlap interjú-sorozatához ajánlásokat kértünk az oktatóktól, diplomamunkád témavezetője, Somosi Ágnes tanárnő nem csak arra hívta fel a figyelmünket, hogy nagyon proaktív, szorgalmas hallgatója vagy, de egyedülálló felkészültségedre is. Hogy sikerült ezt elérned?

Van egy módszerem, ami már évek óta beválik, az alapját pedig minden félévben a félév végi eredmények előzetes kitűzése jelenti. Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket aztán el is tudjam érni, mindig megpróbálom eltervezni, hogy mit kell tennem - persze alakulhat úgy, hogy a célokat néha újra kell gondolni, hogy menet ezt-azt újra kell gondolni. Már gyerekkoromban is azt tanították nekem, hogy ha valamibe belekezdek, akkor adjak bele mindent, próbáljam kihozni magamból a maximumot, az évek során azonban azt is megértettem, ez a maximum nem mindig az ötös vagy a kiváló jegy elérése lehet, hanem az, hogy magamat legalább egy kicsit túl tudjam szárnyalni. Ezek a gondolatok sokat segítenek a motiváció megtartásában, és szerintem emiatt is tudok így teljesíteni.


Duális hallgatóként az Univer Cégcsoportnál töltöd gyakorlatodat. A járvány alatt mennyiben változott meg a munka jellege számotokra? Könnyen át tudtatok állni távmunkára?

A koronavírus járvány a legtöbb ember életébe változást hozott. Ez most mindenki számára egy nehéz helyzet, de nagyon remélem, hogy ezt minél hamarabb magunk mögött tudhatjuk, és mindenki visszatér a régi kerékvágásba.


Diplomamunkádat az Univer által pár éve végzett hivatalos márkakutatást fogja adaptált formában megismételni. Mesélnél erről az olvasóknak? Hogyan kell egy ilyen kutatást elképzelni?

Az Univer 2015-ben készített egy kérdőíves kutatást két termékükre fókuszálva (ezek nevét még nem elárulnám el), ennek egy új verzióját szeretném néhány változtatással elkészíteni és végül a kettő eredményeit összevetni. Szerencsére nagyon készségesen segítenek a vállalatnál, így könnyű helyzetben vagyok. A kutatást alátámasztom még fogyasztói és szakértői mélyinterjúval, versenytárselemzéssel és szakirodalommal. Ahogy haladok előre, egyre érdekesebb dolgokkal szembesülök, ez mindig nagy löketet ad.


A munka világában megállod a helyed, de a tanulmányaid során is bizonyítottad tehetségedet, szorgalmadat. Mik a diploma megszerzése utáni terveid?

Egyelőre tapasztalatot szeretnék szerezni, jelenleg a marketing irányzat felé húz a szívem. Szeretnék adni egy pár évet magamnak, mielőtt továbbtanulok, mert lehetséges, hogy szembe jön velem valami, amit még jobban szeretnék csinálni. Ha bebizonyosodik, hogy valóban a marketing az én pályám, akkor ezen a területen fejlesztem magam. Emellett a magánéletemben is izgalmas időszak következik a diploma után, hiszen a párommal összeházasodunk, így remélhetőleg a 2021-es év tartalmas lesz számomra.


Ahogy a felvezetőben beharangoztuk, van még egy érdekesség, amit muszáj megosztanunk mindenkivel. Elárulnád az olvasóknak, hogy mire is gondolunk?

Természetesen: sokan tudják, hogy a nővérem idén februárban vehette át a diplomáját ugyanezen a szakon, csak éppen levelező tagozaton. Ő másképp érkezett erre az egyetemre, hiszen jelentős szakmai tapasztalatokat szerzett már a felsőoktatási tanulmányai előtt, és ezt egészítette ki az egyetem nyújtotta tudással. Nekem csak a közgazdasági irányzatú középiskolából származó alapszintű tudásom volt, amikor megkezdtem az első évet, és párhuzamosan a duális képzésben szereztem gyakorlati tudást. Sokat segített az, hogy a testvérem előttem járt a tanulmányokban, sok hasznos tanácsot kaptam tőle.